Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto

Kirjaudu

Unohtuiko salasana?

Virkarikokset kunnassa

Miten virkamies osaa vetää toimintansa laillisuudelle rajan? Onko joululahjaksi saadun viinipullon vastaanottaminen rikos? Voiko puolisokin lähteä hiihtolomareissulle rakennusliikkeen piikkiin, jos hänet on kutsuttu? Missä kohtaa yhteistyö muuttuu epäasialliseksi vaikuttamiseksi? Tiesitkö, että työsuhteessakin voit syyllistyä virkarikokseen?

Aika ja paikka

Ma 29.10.2018 klo 9.30–16.00 etäluentona Oulussa, Kuusamossa, Raahessa, Pyhäjärvellä ja Ylivieskassa. Paikka ilmoitetaan tarkemmin sähköpostiin lähetettävässä kutsussa.

Koulutus toteutuu Oulussa, vielä ehdit ilmoittautua mukaan!

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti kunnan virkamiehille, luottamushenkilöille ja työntekijöille, mutta soveltuu myös muille virkamiehille tai julkista luottamustehtävää hoitaville esim. seurakunnissa tai valtion virastoissa

Kouluttaja

Lakimies Susanna Ijäs
Susanna Ijäs on toiminut Kuntaliiton lakiyksikön lakimiehenä seitsemän vuoden ajan sekä siviili- että hallintojuristina. Hän on toiminut myös kaupunginlakimiehen tehtävissä Hämeenlinnassa, kiinteistölakimiehenä Espoon kaupungin ja Helsingin kaupungin palveluksessa. Ijäksellä on vahva tausta valtionhallinnon puolelta Valtiokonttorista ja hän on myös työskennellyt Handelsbankenissa rahoitus- ja sijoitusasioiden parissa. Ijäs on pidetty ja kokenut kouluttaja. Hän on kouluttanut kuntien työntekijöitä, virkamiehiä ja luottamushenkilöitä jo kymmenen vuoden ajan.  Nykyisin hän kouluttaa kuntia perustamansa yhtiön Lakimaa Oy:n kautta.

Sisältö

Virkarikoksista yleensä
–    lainsäädäntö
–    sääntelyn tavoite
Virkarikosprosessiin liittyvät menettelyt kunnassa
–    viranhaltijat
–    luottamushenkilöt
Säännösten soveltamisalan erikoisuudet
–    viranhaltijat, luottamushenkilöt, työntekijät
Virkavastuu
–    julkisen vallan käyttö
–    valmistelijan virkavastuu
Virkarikosten tunnusmerkistöt ja niihin liittyviä oikeustapauksia
–    lahjusrikokset
–    virkavelvollisuuden rikkominen
–    virkasalaisuuden rikkominen
–    virka-aseman väärinkäyttö
Syyteoikeuden vanhentuminen

Hinta

150 € Kuusamossa / 140 € Oulussa, Pyhäjärvellä, Raahessa ja Ylivieskassa sisältäen koulutuksen, luentomateriaalin ja kahvit; Kuusamossa myös lounaan

Ilmoittautuminen

12.10. mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopistoon

Koulutus toteutuu Oulussa, vielä ehdit ilmoittautua mukaan!

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.