Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto

Kirjaudu

Unohtuiko salasana?

Värien lämpöä kaamokseen

Akvarelli- ja pastellimaalauksen viikonloppukurssi

Aika ja paikka

Huom. muuttunut aikataulu.

1.-3.2.19, pe klo 17.00-19.15, la-su klo 10.00-15.30 (15 t)

Oulu, paikka ilmoitetaan tarkemmin osallistujille sähköpostilla lähetettävässä kurssikutsussa ilmoittautumisajan päätyttyä.

Kohderyhmä

Akvarelli- tai pastellimaalauksesta kiinnostuneet. Kurssi sopii sekä aloittelijoille että pidempään maalanneille.

Kouluttaja

Kuvataiteilija, kuvataiteen perusopettaja Pirjo Halttu
Ks. kouluttajan maalauksia kuvagalleriasta.

Sisältö

Kurssilla tutustutaan akvarelleilla ja kuivapastelleilla (pehmeät pastelliliidut) tapahtuvan maalauksen tekniikoihin ja välineisiin ja saadaan ohjausta oman maalaustyylin kehittämiseen.

Akvarellimaalaukselle on ominaista läpikuultavuus, jonka saa aikaan värien liukeneminen veteen. Maalauksen tekeminen vaatii nopeutta, koska tavoitteena on saada tuore ja kuulas lopputulos. Verrattuna guassitekniikkaan akvarellin teho on kuultovaikutuksessa. Värien läpikuultavuutta voidaan käyttää maalauksissa hyödyksi. Paperin valkoinen väri lasketaan väriksi, ja ilmavuuden lisäämiseksi onkin hyvä jättää paperin pinnasta osia valkoiseksi.

Pastellimaalaus on piirustus- ja maalaustapana monipuolinen menetelmä. Peittävä vaikutelma syntyy paksuista päällekkäisistä kerroksista ja välifiksoimisesta. Pastelleilla voi saada jopa öljyvärimäisen tuloksen. Maalauksen voi aloittaa isoista väripinnoista ja lopuksi käyttää viivamaista tekniikkaa. Pastellimaalauksen tekniikassa lähdetään tummista väreistä kohti vaaleaa. Mitä tummempi paperi, sitä loistavammat värit.

 

Huomioitavaa

Omat maalaustarvikkeet mukaan. Jos et ole aiemmin harrastanut akvarelli- tai pastellimaalausta eikä sinulla ole välineitä, pääset alkuun kesäyliopiston välineillä. Mainitsethan ilmoittautumislomakkeella, jos sinulla ei ole maalausvälineitä.

Hinta

100 €

Ilmoittautuminen

17.1. mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston Oulun toimipaikkaan

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.