Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto

Kirjaudu

Unohtuiko salasana?

Varga Neményi-menetelmän tutustumiskurssi

Aika ja paikka

Pe 20.9.19 klo 9.00-15.00

Pyhäjärvi, tarkempi paikka ilmoitetaa sähköpostitse lähetettävässä kutsussa

Kohderyhmä

Esikoulun opettajat, luokanopettaja ja erityisopettajat sekä alan opiskelijat

Kouluttaja

Menetelmä kouluttaja KM, Marja-Kaisa Kortesalmi

Sisältö

Matematiikan oppiminen on paljon muutakin kuin peruslaskutoimisten oppimista. Unkarilaisessa Varga Neményi-menetelmässä opetus suunnitellaan ns. abstraktion tien kautta, jolloin matematiikkaa opitaan leikkien, liikkuen, kehoa, toimintamateriaalia ja kuvia sekä piirtämistä hyväksi käyttäen. Oppimisessa on tärkeää, että jokainen oppilas saa onnistumisen kokemuksia ja voi oppia monipuolisten harjoitteiden avulla. Lisätietoa menetelmästä: www.varganemenyi.fi ja http://matematiikkalehtisolmu.fi/opetus.html

OPS2016 korostaa oppilaiden omakohtaisia kokemuksia matemaattisen ajattelun kehittämisessä, opetuksen systemaattisuutta, monipuolisuutta sekä vuorovaikutusta. Varga Neményi- menetelmä antaa työkaluja toteuttaa uuden opetussuunnitelman henkejä ja tavoitteita.

Esittelypäivässä tarjotaan pieniä maistiaisia Varga Neményi-menetelmästä ja tutustutaan menetelmän ajatusmaailmaan konkreettisten, pedagogisten leikkien ja teorian kautta. Menetelmästä kiinnostuneet voivat kouluttautua menetelmän käyttäjiksi Varga Neményi ry:n järjestämissä pitkissä koulutuksisa (5 pv/vuosiluokka).

Hinta

120 €

Ilmoittautuminen

2.9. mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston Pyhäjärven toimipaikkaan

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.