Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto

Valokuvauskilpailu 2016, palkitut kuvat

1. palkinto
Ahti Kannisto, Helsinki: Demarkaatiolinja
- Kuvauspaikka: Helsinki, Töölö 26.5.2016. Stadin derby, HJK:n ja HIFK:n välinen kohtaaminen, herättää aina tunteita. Mellakkapoliisit pitävät yllä järjestystä parhaansa mukaan. Joukkueiden kannattajat pyritään eristämään toisistaan. Järjestyshäiriöiltä ei kuitenkaan ole onnistuttu kokonaan välttymään.

 

2. palkinto
Jorma Aaltonen, Jyväskylä: Pitkä matka maaliin
- Kuva on otettu vaimoni ensikokeilusta uudella reisiproteesilla Tampereella Proteesimestarien pajalla marraskuussa 2015.

 

3. palkinto
Susanna Raunio, Turku: Aarni esittelee veistostaan, diptyyki
- Kuvat on otettu kotona: poikamme Aarni, 3 vuotta, esittelee pikkuveistostaan.

   

 

Kunniamaininnat aakkosjärjestyksessä:

Wilma Alho, Kempele: Kasvihuoneessa
- Kuva on otettu kasvihuoneesta jossa pidän harsoa. Päälläni on siskoni tekemä takki jonka hän teki itselleen pari vuotta sitten koulutyönä. Kuva syntyi, kun oli kaunis aurinkoinen päivä ja olin miettimässä mitä laittaisin päälle häihin, joihin olin menossa seuraavalla viikolla. Laitoin muuten vain nämä vaatteet päälle ja yllätyksekseni huomasin, että ne sopivat yhteen ja ovat jopa hienot.

 

 

Mirva Knuutila, Ylivieska: Puhalletaan yhteen hiileen
- Tämä kilpailun aihe, mitä erilaisuus voi olla nykypäivänä, toi heti mieleeni oman kotikirkkoni ja sen järkyttävän kohtalon viime pääsiäisenä. Aihe on arka ylivieskalaisille ja on aiheuttanut hyvin paljon keskustelua juurikin siitä, kuinka tämä kirkkomme kohtalo on tuonut erilaiset ihmiset tai paremminkin ihmiset, joilla on erilaiset elämän arvot, lähemmäs toisiaan ja keskustelemaan erilaisilla foorumeilla yhteisestä järkytyksestä. Kirkon palaneista hirsistä on rakennettu risti ja kivijalasta tehtiin kirkon penkit. Tämä palopaikalle rakennettu muisto kirkon kohtalosta on tuonut myös ei hengelliset ihmiset paikalle ja he muistelevat yhdessä myös hengellisten ihmisten kanssa kotikirkkoa. Vaikka erilaisuus voi olla muureja ihmisten välillä, niin tapahtumat lähellä omaa ympäristöä voivat tuoda ihmiset lähemmäs toisiaan elämänkatsomuksellisista eroista huolimatta. Mielestäni tämä on sydäntä lämmittävä asia, että välitetään toisistamme ja puhalletaan yhteen hiileen vaikeissa tilanteissa. Kuva otettu 24.8.2016 Ylivieskassa.

 

Sanna Saastamoinen, Haapavesi: Pojat kohtaavat elokuvan kautta
- Olin Oulun Taiteiden yössä katselemassa Havannasta kertovaa lyhytelokuvaa, kun silmääni pisti pieni poika, joka katseli samaa elokuvaa ilmapallo kädessään. Kuvassa on kaksi pientä poikaa, jotka elävät täysin erilaisessa ympäristössä. Toinen elää kylmässä pohjoisessa, toinen tulisessa etelässä. Myös maailma heidän ympärillään on eri. Toiselle enemmän turvatumpi, toiselle vähemmän. Erilaisia ja silti niin samanlaisia. Pojat kohtaavat elokuvan kautta. Halusin ottaa kuvan tästä ainutlaatuisesta hetkestä.