Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto

Valokuvauskilpailu 2015, palkitut kuvat

1. palkinto
Ahti Kannisto, Helsinki: Breakdancer
Kuvauspaikka: Helsinki, Senaatintori 12.6.2015 . Pop-up Pohjanmaa -tapahtuma järjestetiin Senaatintorilla 11.–13. kesäkuuta. Artisteista Breakdance-ryhmä oli valokuvauksellisin. Sovin artistien kanssa, että otetaan pari kuvaa.

2. palkinto
Jouko Santala, Pohela: Taivasta kohti
Kuvattu Helsingissä, Ruoholahdessa.

3. palkinto
Virve Nyyssönen, Turku: Uhka
Katson vinoon kaikkea mikä rikkoo vanhaa ja kaunista. Kuva symboloi sitä, kuinka nykyajan ilmastonmuutos ja saasteet uhkaavat antiikin historian rakennuksia. Kuvauspaikkana Ateenan Akropolis.

Kunniamaininnat aakkosjärjestyksessä:

Leena Holmström, Oulu: Hatut ikkunassa
Näkymä hattukaupan ikkunasta, Oulu.

Ahti Kannisto, Helsinki: Heijastuksia
Kuvauspaikka: Helsinki, Kaivopuisto 20.3.2015  osittainen auringonpimennys. Tähtitieteestä kiinostuneita kokoontui Kaivopuistoon tähtitornin maastoon seuraamaan osittaista auringonpimennystä. Lisäsin kuvausreppuuni puoliläpäisevän peilin ja sitten kokeilemaan.

Katja Peltonen, Säkylä: Ankkuri ylös
Ankkuri ylös. Souda, souda elämän aallokossa - kyllä se vesi kantaa ja elämä antaa.

Marja-Liisa Rinnekangas, Kirkkonummi: Kaislojen varjot
31.7.2015 Porkkalassa Suomenlahden rannalla. Mittari näytti +17 astetta. Oli alkava ilta noin klo 19. . Aurinko paistoi joko pilven reunan takaa tai aivan täysillä.

Sirpa Saarikoski, Tampere: Kaiteen yli
Kuvassa näen kaiteen yli putoamaisillaan olevan kissan. Todellisuus: Kissa makaa ullakkoikkunan tasanteella jalat hieman roikkuen ulkopuolella.

Arvi Tyni, Lappeenranta: Ketun mietteet
Kuvassa kettu näyttää pohtivan, että siinä ne on sen rautaisen ja kovaäänisen otuksen jäljet.  Kuva on otettu 25.6.2015 Lappeenrannassa. Lappeenrannassa asusteli tänä kesänä paljon "citykettuja", joita ihmiset pääsivät näkemään ja kuvaamaan useasti.