Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto

Kirjaudu

Unohtuiko salasana?

Valokuvauksen työpaja 7 op (LY)

Aika ja paikka

Kalajoki, tarkempi paikka ilmoitetaan koulutuksen kutsussa.

6 tuntia päivässä. Alkamisaika ilmoitetaan myöhemmin.

Opinnot toteutuvat ja ryhmään voi ilmoittautua 13.3.2019 saakka!

Aikataulu:
La 16.3. klo 9.00-14.00
Su 17.3.
La 30.3
Su 31.3.
La 13.4.
Su 14.4.
La 27.4.
La 4.5.
Su 5.5.
La 18.5
Su 19.5.
La.25.5.
Su 26.5.
To 30.5.

Kohderyhmä

Kaikki valokuvauksesta kiinnostuneet.

Kouluttaja

TaM ,kuvataidekasvattaja Maija Rasmus ja Medianomi Vesa Rönty

Lue lisätietoja kouluttajasta Vesa Rönty  TÄSTÄ  ja TÄSTÄ

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa käyttää valokuvailmaisunsa tukena sekä traditionaalisia että digitaalisia menetelmiä ja niiden yhdistelmiä.

Sisältö

Valokuvauksen tekniikka

Miten valokuva syntyy. Opetellaan ja sisäistetään valokuvauksen perusteet ja ammattisanasto. Miten hallitaan kameraa ja osataan käyttää sen tekniikkaa ilmaisun apuvälineenä.
Opettaja Vesa Rönty

Valokuvauksen historia ja perinteiset menetelmät

Käydään läpi perustiedot valokuvauksen teknologian ja ilmaisun kehityksestä sekä suhteesta muihin tieteenaloihin. Tutustutaan kuva-analyysin erilaisiin malleihin ja traditioihin. Tutkitaan perinteisten menetelmien työtapoja ja tehdään kokeiluja niitä digitaalisiin menetelmiin yhdistäen.
Opettaja Maija Rasmus

Valo ja valaisu

Opitaan lukemaan valoa ja toteuttamaan kuvailmaisua tukeva valaisu. Tutustutaan valaisimiin ja valonmuokkaajoiin. Salamakuvaus ja kuvaaminen vallistsevassa valossa.
Opettaja Vesa Rönty

 

Kuvailmaisu

Perehdytään valokuvaan ilmaisun välineenä ja kerrataan kuvanrakentamisen perusteita. Käydään läpi erilaisia tapoja kuvata ja käyttää kuvia: sekvenssi- ja dokumenttikuvaus, sarjalliset työtavat, kuvakerronta.  Valokuvataan ja katsotaan kuvia, sekä tutkitaan kuvakerronnan keinoin ihmisten vuorovaikutussuhteita.
Opettaja Maija Rasmus


Henkilökuvaus

Henkilökuvaus studiossa. Henkilökuvaus miljöössä.  Poseeraus & ohjaus.
Opettaja Vesa Rönty


Digitaalinen kuvaus

Mitä on digitaalinen valokuvaus?  Digitaalinen valokuvauksen työnkulku. Mitä digitalisaatio muutti valokuvauksessa ja miten sitä voi hyödyntää.  Raw työnkulku. Manipulaatio.
Opettaja Vesa Rönty

Luontokuvaus

Luontokuvauksen teoriaa. Tähtitaivaan & revontulten kuvaaminen.  Time-lapse/ intervallikuvaus. Kuvauskaluston kunnossapito luontokuvauksessa. Kahdeksan vuodenaikaa.
Opettaja Vesa Rönty

Oma produktio

Opiskelija toteuttaa oppimaansa soveltaen valokuvaproduktion oman valintansa ja kiinnostuksensa mukaan. Ohjattua ja itsenäistä työskentelyä sekä yhteinen kritiikki.
Vesa ja Maija

Tunteja yhteensä 84 kohtaktiopetusta ja 105 tuntia itsenäistä työskentelyä.


Vaadittavat suoritukset:
Aktiivinen läsnäolo ja harjoitustöiden hyväksytty suorittaminen.

Arviointi:
Hyväksytty/ hylätty.

Huomioitavaa

HUOM !    Tarkistathan, että ilmoittautumisesi on tullut perille. Jos et saa ilmoittautumisen jälkeen vahvistusviestiä sähköpostiisi saattaa olla, että järjestelmässä on tilapäisesti jokin häiriö ja ilmoittautuminen jää ns.välille.  Ota yhteyttä kesäyliopiston toimistoon ja tarkista asia. p. 044 4294559

Hinta

350  €  Lisäksi Lapin yliopisto perii rekisteröitymisen yhteydessä 18 € rekisteröintimaksun.

Ilmoittautuminen

25.2.2019 .mennessä.   Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.