Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto

Kirjaudu

Unohtuiko salasana?

Valmennuskurssit lääketieteelliseen

Lääketieteen alan valintakoe vuoden 2019 opiskelijavalinnassa perustuu lukion opetussuunnitelman perusteiden mukaisiin biologian, fysiikan ja kemian pakollisiin ja syventäviin kursseihin (Lukion opetussuunnitelman perusteet 2015, opetushallituksen määräys 60/011/2015) sekä valintakokeessa jaettavaan aineistoon.

Kertaa ja vahvista biologian, kemian ja fysiikan osaamistasi kesäyliopiston hyvän palautteen saaneilla valmennuskursseilla!

Aika ja paikka

21.1.–9.5.2019 Oulu

 • valitse yksi, kaksi tai kolme kurssia
 • hinnat: Biologia ja Kemia 350 € / kurssi ja Fysiikka 470 € tai koko paketti 890 €
 • opetusta yht. 155 t + harjoituskoe (5 t) ja tuutortapaamisia sekä ratkaisukeskeistä pääsykoevalmennusta
 • opetus arki-iltaisin, harjoituskoe lauantaina
 • monipuoliset kurssitehtävät + valmistavat ja lisätehtävät
 • asiantuntevat ja innostavat opettajat
 • opetuksen tukena Optima verkko-oppimisympäristö sekä Adobe Connect verkkokokousympäristö
 • tuutorina hammaslääketieteen ensimmäisen vuoden opiskelija

Valmennuskurssit lääketieteelliseen tiedekuntaan koostuvat kolmesta osasta (biologia, fysiikka ja kemia), joista opiskelijoilla on mahdollisuus valita haluamansa kurssit. Biologian ja kemian kurssit ovat laajuudeltaan 45 oppituntia, fysiikan kurssin laajuus on 65 t. Lisäksi tarjolla on tuutortapaamisia sekä ratkaisukeskeistä pääsykoevalmennusta. Tuutortapaamisissa tuutor kertoo omasta hakuprosessistaan, tapaamisissa harjoitellaan myös monivalintatehtäviin vastaamista.

Kouluttaja

Biologia: LuK Sanni Kurtti

Fysiikka: LuK Jari Markkanen

Kemia: LuK Tapio Tuomaala

Tuutor: Hammaslääketieteen ensimmäisen vuoden opiskelija Miikka Korvala

Lue Miikan esittely oikeasta palstasta.

Ratkaisukeskeinen pääsykoevalmennus: Psykoterapeutti VET, sairaanhoidon opettaja, työnohjaaja, TtK Sarianna Virpikari

Tavoitteet

Miksi valmennuskurssille?

 • Lääketieteen alan valintakoevaatimuksena on runsaasti materiaalia ja kilpailu opiskelupaikoista on tiukkaa. Valmennuskurssien tarkoituksena on ohjata valintakokeeseen osallistuvien valmistautumista siten, että he omaksuvat oikeanlaisen lukutekniikan ja oppivat tunnistamaan laajasta materiaalista valintakokeen kannalta olennaisimmat asiat.

 • Kurssilaisia ohjataan myös oikeanlaisen vastaustekniikan hallitsemiseen, jotta vastaaminen valintakoetyyppisiin kysymyksiin kehittyisi rutiininomaiseksi.

 • Valmennuskurssien ajan opiskelun tukena työskennellään verkko-oppimisympäristössä. Viestipisteessä voi kysellä neuvoa, tehdä tehtäviä, tutustua lisämateriaaliin yms. varsinaisten opetusaikojen ulkopuolella.

 • Järjestämme kurssien loppupuolella kurssien yhteisen harjoituskokeen. Koe arvostellaan ja tehtävät käsitellään seuraavilla opetuskerroilla. Itsenäisesti tehtäviä harjoituskokeita ratkaisuineen löytyy verkko-oppimisympäristöstä useita.

 • Tuutori neuvoo ja tsemppaa kurssilaisia valmennuskurssien eri vaiheissa.

Sisältö

Tervetuloa avoimeen infotilaisuuteen maanantaina 21.1.2019 klo 16.30!

Tilaisuus järjestetään Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopistolla osoitteessa Torikatu 22 A, 2. krs, Oulu.

Infossa tapaat opettajat ja tuutorin sekä kuulet kurssien, tuutortapaamisten ja ratkaisukeskeisen pääsykoevalmennuksen sisällöistä tarkemmin. Illan päätteeksi tuutor kertoo kokemuksiaan pääsykokeisiin valmistautumisesta ja osallistumisesta.

Lisätietoa: koulutussuunnittelija Eija Raatikainen, puh. 044 465 2202, eija.raatikainen@pohjois-pohjanmaa.fi

Saat valmennuskurssien tiedot näkyviin klikkaamalla niiden nimeä alla olevassa kohdassa Kokonaisuuteen sisältyvät kurssit.

Kokonaisuuteen sisältyvät kurssit

Hinta

Biologia 350 €, Kemia 350 €, Fysiikka 470 € TAI koko paketti 890 €

Kursseista voit valita yhden, kaksi tai kaikki kolme. Ratkaisukeskeinen pääsykoevalmennus, tuutortapaamiset sekä harjoituskoe sisältyvät kaikkien kurssien hintaan.

Ilmoittautuminen

9.1. mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston Oulun toimipaikkaan

Muutama paikka vapaana, vielä ehdit mukaan!

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tehdystä perumisesta peritään 100 €. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen tehdään kurssien alettua, peritään maksut kokonaisuudessaan. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Lähettämiämme kurssimateriaaleja ei lunasteta takaisin eikä maksettuja kurssimaksuja palauteta. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §).