Kirjaudu

Unohtuiko salasana?

Tykky ja taivas, maisemakuvauksen erikoiskurssi

Aika ja paikka

Kuusamo-opisto, 6. - 10.2.2019

Kohderyhmä

Kurssi on tarkoitettu jo kameran perussäädöt tunteville. Kurssilla liikutaan vaihtelevissa olosuhteissa, välillä lumikenginkin, joten maastokelpoisuus toivottavaa.

Kouluttaja

Ammattiluontokuvaaja Jarmo Manninen

Tavoitteet

Kurssilla tutustutaan talvisen maiseman ja valon tallentamiseen upeissa Koillismaan tarjoamissa puitteissa. Myös revontulten ja yömaiseman kuvaamiseen olosuhteiden salliessa paneudutaan. Neuvoja ja vinkkejä kuinka selvitään kuvausretkillä kovassakin pakkasessa. Kurssilla käydään läpi myös kuvankäsittelyn, suodattimien ja panoraamatekniikan perusteet.

Sisältö

Kurssilla opiskellaan teorissa ja käytännössä maisemavalokuvauksen tekniikoita. Ohjelmaa koostuu päivittäisistä (to-la) kuvausretkistä sekä luokassa tietokoneen ääressä tapahtuvasta työskentelystä sekä kuvien yhdessä katsomisesta ja arvioimisesta.

Huomioitavaa

Tarvitset kurssille mukaan oman kamerakalustosi (myös pidemmät linssit, jos on), lanka- tai kaukolaukaisimen (jos on), lämpimät jalkineet ja talveen sopivat ulkovaatteet, riittävästi lämmintä varavaatetta ja otsalampun. Myös termospullo on hyvä olla. Liikumme Oulangan kansallispuiston alueella.

Kuusamo-opistolta on lainattavissa kamerakalustoa. Tiedustele asiaa opistolta ennakkoon.

Hinta

1) 390 €, sisältää opetuksen, majoituksen kahden henkilön huoneessa liinavaatteineen, ruokailut (aamiainen, lounas/retkieväät ja päivällinen), saunan ja kuljetukset kuvausretkille.

2) 250 €, sisältää opetuksen, lounaan/retkieväät ja kuljetukset kuvausretkille.

Lisämaksu 1 hh:sta 8 – 12 € / vrk

Kurssin vastuullinen järjestäjä on kesäyliopisto.

Ilmoittautuminen

www.kuusamo-opisto.fi