Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto

Kirjaudu

Unohtuiko salasana?

TRE–stressinpurkuliikkeet – syväjännityksistä vapaaksi

Tension Releasing Exercises (TRE) on yksinkertainen harjoitusmenetelmä, jolla voit helpottaa stressioireitasi ja edesauttaa kehosi rentoutumista syvistä jännitystiloista sekä edistää rasituksen jälkeistä palautumista.

Aika ja paikka

Ke 10.4.2019 klo 12.15–15.45 (4 t) Oulu; lisäksi omat harjoitteet 3 t etäharjoitteina

Kohderyhmä

Kurssi sopii kaikille, jotka haluavat oppia purkamaan stressiään ja syväjännityksiä itselleen soveltuvalla tavalla ja turvallisesti menetelmää käyttäen.

Kouluttaja

Stressinhallintakouluttaja, NLP Master Coach & NLP Trainer, rentoutusohjaaja, TRE-ohjaaja, psyykkinen valmentaja Satu Pusa

Satu Pusalta ilmestyi syksyllä 2018 kirja Vahvat ne vapisee eikä heikot (SunText Oy).

Sisältö

TRE perustuu kehon luontaiseen kykyyn purkaa kehon jännitteitä, joista vapautuminen aktivoituu helppojen fyysisten liikkeiden avulla. Liikesarja saa aikaan kehossa harjoituksen aikana rentoutumisreaktion (tärinän / värinän), jonka kautta autonominen hermosto purkaa lihaksiston ja hermoston ylijännitystiloja. Lonkan alueen krooninen jännitys voi heijastua koko kehoon mm. kipuina alaselän lihaksista aina niska-hartia-oireisiin ja purentalihaksiin asti. Autonomisen hermoston kautta jännitystilat vaikuttavat laajasti koko kehon ja mielen toimintaan. Kun kehon resurssit palautuvat, sen koetaan usein parantavan monin tavoin oloa sekä unen ja elämän laatua, usein jo välittömästi tai parin harjoituskerran jälkeen.

Kurssilla käydään läpi stressireaktion syntymekanismi ja purkurefleksi sekä perusteet, jotka on huomioitava harjoittelussaan ja opetellaan TRE-liikkeet. Kurssin jälkeinen oma harjoittelu ja sen läpikäyminen opettajan kanssa on osa sisältöä. Kurssi antaa valmiudet omaan TRE-käyttöön.

Lisätietoa: koulutussuunnittelija Eija Raatikainen, 044 465 2202, eija.raatikainen@pohjois-pohjanmaa.fi

Hinta

130 €

Ilmoittautuminen

21.3.2019 mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston Oulun toimipaikkaan; koulutuksessa on rajoitettu osallistujamäärä

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.