Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto

Kirjaudu

Unohtuiko salasana?

Toiminnallinen kielen oppiminen

Aika ja paikka

Ti 19.2.19 klo 9.00-15.00

Ylivieska, tarkempi paikka ilmoitetaan koulutuksen kutsussa

Kohderyhmä

Ala- ja yläkoulussa suomea ja vieraita kieliä opettavat, S2-opettajat, erityisopettajat

Kouluttaja

Äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori, FM Nina Maunu

Sisältö

Koulutuksen tavoitteena on rohkaista osallistujaa käyttämään ja soveltamaan erilaisia toiminnallisia työtapoja, kuten kinesteettisiä, draamallisia, tarinallisisa ja visuaalisia, kielen rakenteiden ja sanaston opettamisessa. Pääasiassa sovellamme kielen rakenteiden opettamiseen erilaisa pelejä ja leikkejä, liikunnallisia ja suullisia harjoituksia. Koulutuksen sisältö muokkautuu myös osallistujien toiveiden mukaisesti niin menetelmien kuin sisäötäjenkin suhteen.

Työpajassa osallistuja saa kuulla, kokeilla ja kehittää toimivia menetelmiä kielen opetuksen rikastussamiseksi. Ohjelmassa käydään läpi esimerkiksi sanaluokkia, sijamuotoja, verbioppia sekä kielenhuoltoa toiminnallisin menetelmin. Keskustelemme harjoitusten käyttöarvosta ja sovellusmahdollisuuksista.

Koulutuksen sisältö perustuu kouluttajan vuosien kokemuksen mukaan ala- ja yläkoulun oppilaiden keskuudessa suosituimpien harjoitusten läpikäymiseen kussakin kielenhuollon osa-alueessa.

Hinta

150 € sisältäen koulutuksen, materiaalin ja kahvit

Ilmoittautuminen

6.2. mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston Ylivieskan toimipaikkaan

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.