Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto

Kirjaudu

Unohtuiko salasana?

Taito- ja taideaineet kesä 2017

23.05.2017
Haluan lukea viestin selaimellani >>
 

Kesäyliopiston kesässä on tekemisen meininki!

Kesä on ihan pian käsillä, tänä vuonna se vain tulee hitaasti ja varmasti. Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto järjestää Oulussa kesällä 2017 kursseja musiikista, maalaustaiteesta ja kädentaidoista. Nyt on hyvä hetki opetella uusia taitoja tai virkistää jo olemassa olevia valmiuksia.


Sointumerkeistä soittaminen ja vapaa säestys (piano) 19.–22.6.2017
Kurssi soveltuu esimerkiksi peruskoulunopettajille, lastentarhan- ja musiikkileikkikoulun opettajille, em. alojen opiskelijoille, musiikkioppilaitosten opiskelijoille sekä muille sointumerkeistä ja vapaan säestyksen soittamisesta kiinnostuneille. Osallistujien toivotaan hallitsevan nuotinlukutaidon alkeet. Opetuksen sisältö painottuu erilaisten melodioiden soinnuttamiseen sointumerkeistä. Kurssilla perehdytään mm. perussointuihin, nelisointuihin, sointufunktioihin ja erilaisiin mahdollisuuksiin säestää lauluja. Kurssilla tutustutaan uusiin lauluihin ja niiden soittotyyleihin sekä internetin mahdollisuuksiin soitonopiskelussa. Ilmoittautuminen päättyy 31.5.


Väriä lankoihin luonnosta -kasvivärjäyskurssi 17.–18.6.2017
Tule mukaan värjäämään käsityölankasi kasviväreillä! Kurssilla kerätään kasveja luonnosta, käsitellään ja valmistellaan ne lankojen värjäystä varten sekä opetellaan lankojen värjäyksen teoriaa ja käytäntöä. Mukaan voivat tulla käsityön harrastajat, aikaisempaa kokemusta kasvivärjäyksestä ei tarvita. Ilmoittautuminen päättyy 31.5.


Huom!

Vielä on muutamia paikkoja vapaana

Muista myös

Katso koko koulutustarjontamme Oulussa tästä.

Tervetuloa!
Kuva Hannu Hautala


Kirjoittamisen kesäkurssi
1.–2.7.2017

yksityiskodissa Iijoen rannalla; rajoitettu mahdollisuus kotimajoitukseen. Harjoituksissa kehitellään tarinaa ja sen juonivaihtoehtoja lähtökohtana ensin hahmoteltu tilanne. Harjoitusten avulla voi luoda novellin ensimmäisen version tai täydentää tekeillä olevaa romaanikäsikirjoitusta. Harjoitusten lomassa on pieniä teoriaiskuja proosan kirjoittamisesta.


Maalauksen kesäkurssi 18.–20.8.2017 (17 t)
Oulun idyllinen rantakaupunkimiljöö aittoineen ja jokisuisto veneineen, saaret, sillat, puistot ja rannat, sateen sattuessa sisätiloissa. Lauantaina sään salliessa vietämme koko päivän Hailuodossa. Kulku bussilla tai kimppakyydillä, mikäli osallistujilla on autoja käytettävissä. Kurssilla tutustutaan maalauksen perustekniikoihin: opetusta saa sekä akvarelli-, pastelli-, akryyli- että öljyvärimaalauksessa, osallistujien oman valinnan mukaan. Lähtökohtana on tukea osallistujan persoonallista kuvallista ilmaisua ja maalaustyyliä.

Mindfulness ja akvarellimaalaus -viikonloppukurssi 10.–11.6.2017
Kurssilla yhdistetään meditatiivista työskentelyä ja luovaa toimintaa akvarellimaalauksen muodossa. Kurssin tarkoituksena on perehdyttää osallistujat yksinkertaisiin meditatiivisiin harjoituksiin, jotka auttavat lisäämään läsnäoloa ja tietoisuutta käsillä olevasta hetkestä. Lisäksi kurssilla opetellaan akvarellimaalauksen tekniikkaa. Kurssin tavoitteena on oppia keinoja rentoutumiseen, keskittymiseen ja oman hyvinvoinnin lisäämiseen. Ilmoittaudu heti


Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto
Käyntiosoite: Torikatu 22 A, 2. krs
Puhelin: 044 465 2205, 044 465 2206
Postiosoite: PL 2437, 90014 Oulun yliopisto

Peruuta uutiskirjeen tilaus tästä