Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto

Kirjaudu

Unohtuiko salasana?

Taiteesta kehonhuoltoon, kädentaidoista liikuntaan

01.03.2017
Haluan lukea viestin selaimellani >>
 

Taiteesta kehonhuoltoon,
kädentaidoista liikuntaan

"Vuonna 2017 lupaan kehittää itseäni."

Itsensä kehittäminen on uuden oppimista, aiemmin opitun kertaamista ja oman osaamisen nostamista uudelle tasolle. Joskus se on välttämätöntä, mutta se voi olla samalla myös hauskaa, innostavaa ja elähdyttävää. Elinikäinen oppiminen on totta ja sallittua.

Tämä uutiskirje sisältää poimintoja kevään, kesän ja tulevan syksyn taito- ja taideaineiden kursseista, liikunnan ja kehonhuollon koulutuksista sekä lasten ja nuorten kesäyliopistotoiminnasta.

Tervetuloa päivittämään osaamistasi kesäyliopistoon - ympäri vuoden!

Taito- ja taideaineet

Kirjoittaminen

Kirjoittamisen kesäkurssi 1.-2.7.17
Harjoituksissa kehitellään tarinaa ja sen juonivaihtoehtoja lähtökohtana ensin hahmoteltu tilanne. Harjoitusten avulla voi luoda novellin ensimmäisen version tai täydentää tekeillä olevaa romaanikäsikirjoitusta.

Luovan kirjoittamisen perusopinnot 25 op (TY) alk. 18.9.17
Opinnot soveltuvat pohjakoulutuksesta riippumatta kaikille, jotka haluavat kirjoittaa paremmin ja luovemmin. Opinnoissa ammattikirjoittajat ohjaavat työskentelyäsi. Opinnot voi liittää myös osaksi yliopistotutkintoa.

Luovan kirjoittamisen aineopinnot 35 op (TY) alk. 18.9.17
Luovan kirjoittamisen aineopinnot syventävät perusopinnoissa omaksuttuja tietoja ja kirjoittamisen taitoja.

Opi tekemään e-kirja 8.-9.4.17
Kurssilla opiskelija valmistaa e-kirjan omasta tai opettajan antamasta tekstistä. Kurssin jälkeen opiskelija ymmärtää ePub-kirjan mahdollisuudet ja rajoitteet, miten ePub-kirja tehdään ja millainen on sen sisäinen rakenne.

Kuvataide

Ekspressiivisen taideterapian perusteet 20 op 22.9.17-27.5.18
Ekspressiivisen taideterapian näkökulma taiteisiin sisältyvästä mahdollisuudesta avustaa oppimista, kasvua, eheytymistä ja muutosprosesseja

Maalataan yhdessä! 25.9.-11.12.17
Opintokerhossa opimme toinen toisiltamme ja saamme opettajalta ohjausta oman maalaustyylin syventämiseen ja uusien välineiden ja tekniikoiden kokeilemiseen.

Maalauksen kesäkurssi 18.-20.8.17
Kurssilla tutustutaan maalauksen perustekniikoihin.  Lähtökohtana on tukea osallistujan persoonallista kuvallista ilmaisua ja maalaustyyliä.

Omat tarinat -taideryhmä 22.3.-14.6.17
Ryhmässä tutkitaan omia elämäntarinoita ja luovan ilmaisun kenttää maalaamisen ja improvisaation kautta ryhmäläisiä ja prosessia kuunnellen.

VedicArt-kurssimatka Montenegroon 20.-27.5.17
VedicArt on kuvaamataiteen menetelmä, jossa jokainen luo omalla ainutkertaisella käsialallaan taidetta ja näin samalla kehittää itseään.

Käsityö

Tabletit ja kännykät kässässä: oppilas käsityön opetusmateriaalin tuottajana 30.9.17
Koulutuksessa tehdään alusta loppuun tekstiilityön tekniikkaohjeita videoiksi, kuviksi ja kuvasarjoiksi ja opetellaan niiden jakaminen QR-koodeja käyttäen.

Väriä lankoihin luonnosta -kasvivärjäyskurssi 17.-18.6.17
Kurssilla kerätään kasveja luonnosta, käsitellään ja valmistellaan ne lankojen värjäystä varten sekä opetellaan lankojen värjäyksen teoriaa ja käytäntöä.

Musiikki

Laulupiirtämisen jatkokurssi 5.4.17
Kurssilla painotetaan monipuolisesti eri ikä- ja taitotasoja, mutta pääpaino on yli 4-vuotiaiden sekä esi- ja alkuopetusikäisten lasten kanssa toteutettavissa harjoitteissa.

Orff-pedagogiikan perusteet 3 op 29.9.-14.10.17
Teemana mm. lapsen maailma ja musiikin merkitys, suomen kieli ja rytmiriimit, Orff-soittimet ja paljon muuta.

Sointumerkeistä soittaminen ja vapaa säestys (piano) 19.-22.6.17
Kurssilla perehdytään mm. perussointuihin, nelisointuihin, sointufunktioihin ja erilaisiin mahdollisuuksiin säestää lauluja.

Valokuvaus

Valokuvaus tuorein silmin 4.-18.5.17
Kurssin aikana suunnitellaan ja rakennetaan valokuvien lavastuksia luovan prosessin avulla ja tutustumalla nykyvalokuvaushistoriaan.

Voimauttavan valokuvan perusteet hoidollisten ja pedagogisten alojen työntekijöille 8 op 28.3.18-7.5.19
Opiskelun keskiössä on osallistujan henkilökohtainen prosessi, jonka lisäksi osallistuja toteuttaa ohjatusti voimauttavat valokuvaprojektit omassa lähipiirissään ja työyhteisössään, sekä työntekijöiden että asiakkaiden  kanssa.


Liikunta ja kehonhuolto

Hengittämällä helpottaa 19.-21.5.17
Koulutus suunnattu ihmisille, jotka kokevat tarvitsevansa käytännön menetelmiä ja tietoa omien tunteiden säätelyyn sekä itsensä rauhoittamiseen hengityksen ja kehollisten menetelmien avulla.

Kehon viisaat viestit - Vapaaksi kivusta, stressistä ja kuormittavista tunteista 9.5.17
Konkreettiset harjoitukset ja kysymykset auttavat vapautumaan stressistä ja vaikuttamaan kipuun, kuormittaviin tunteisiin ja niiden kokemiseen.

Kokonaisvaltainen joogaohjaajan koulutus 2.2.-16.12.18
Koulutus perustuu klassiseen Hatha-joogaan,jota täydennetään ja muokataan kehoterapiamenetelmien ja kokonaisvaltaisten liikemuotojen avulla niin, että joogan terapeuttinen vaikutus syvenee.

Kokonaisvaltainen lapsijoogan ohjaajan koulutus 16.6.-22.10.17
Lapsilla on usein mielikuvituksellinen ja luova tapa harjoittaa joogaliikkeitä. Lapsille jooga on hauskaa. Joogan myötä kasvaa elämänilo ja halu kokeilla uutta.

Kokonaisvaltainen rentoutusohjaajan koulutus 22.9.17-19.5.18
Luo voimavaroja omaan henkilökohtaiseen elämääsi ja tue muita kokonaisvaltaisen rentoutusohjaajan koulutuksen myötä yksilö- ja ryhmänohjauksissa!

Simply Meditaatio 10.5.17
Simply Meditaatio on aivan uusi tapa meditoida. Menetelmä on kehitetty nimenomaan länsimaisille ihmisille, joille rauhoittuminen on vaikeaa.

TRE–stressinpurkuliikkeet - syväjännityksistä vapaaksi 15.5.17
Tension Releasing Exercises (TRE) on yksinkertainen harjoitusmenetelmä, jolla voit helpottaa stressioireitasi ja edesauttaa kehosi rentoutumista syvistä jännitystiloista sekä edistää rasituksen jälkeistä palautumista.

TULE-pilatesta joogamaustein - Ohjaajakoulutus 2 op 19.9.-2.11.17
Koulutus pohjautuu UKK-instituutin kehittämään, epäspesifiä selkäkipua poteville suunnattuun harjoitusohjelmaan ja sen muunteluun sekä täydentämiseen joogaharjoituksilla, jotka toteutetaan biomekaanisesti ja fysiologisesti perustellulla tavalla.


Katso kesäyliopiston koko koulutustarjonta tästä

Tervetuloa!

Kuva Hannu Hautala


Lasten ja nuorten kesäyliopisto

Onko lähipiirissäsi peruskouluikäisiä lapsia ja nuoria, jotka kaipaavat tekemistä kesäloman alkuun?

5.-22.6.17 järjestettävä Lasten ja nuorten kesäyliopisto on tarkoitettu 7-16-vuotiaille. Luvassa on hauskoja ja monipuolisia työpajoja mm. seuraavista aiheista:

  • Kuvittaminen ja tarinankerronta
  • Kielet ja kulttuurit
  • Teatteri ja draama
  • Luonnontieteet
  • Ohjelmointi ja robotiikka

 


Avoimet yliopisto-opinnot

Avoin yliopisto-opetus on tarkoitettu kaikille pohjakoulutuksesta riippumatta. Monet oppikurssit ja opintokokonaisuudet sopivat erinomaisesti sekä ammatillisen osaamisen että oman harrastuneisuuden tukemiseen.

Katso koko tarjonta tästä.

 


Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto, Oulun toimipaikka
Käyntiosoite: Torikatu 22 A, 2. krs
Postiosoite: PL 2437, 90014 Oulun yliopisto
Puh: 044 465 2205, 044 465 2206
Sähköposti: kesayo@pohjois-pohjanmaa.fi

Peruuta uutiskirjeen tilaus tästä