Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto

Kirjaudu

Unohtuiko salasana?

Sähköiset kokeet – työkaluja opettajille

Haluaisitko pitää sähköisiä kokeita? Osaatko tehdä pienen pikakyselyn opetetusta aiheestasi? Kysytkö oppijoiltasi palautetta oppitunnistasi sähköisesti? Tiedätkö, mitä oppijat toivovat, osaavat ja ajattelevat aineestasi? Osaatko tehdä ja hyödyntää yksilö- ja ryhmätöissä aktivoivia sähköisiä kisoja/kilpailuja (itseä vastaan tai ryhmittäin)? Tule mukaan ja ota rohkeasti digiloikka ohjauksessamme!

Aika ja paikka

Ma 11.11.2019 klo 9.30–16.00 Oulu tai

Ti  12.11.2019 klo 9.30–16.00 Ylivieska

Huomaa uusi ajankohta! Paikka ilmoitetaan tarkemmin sähköpostiin lähetettävässä kurssikutsussa.

Kohderyhmä

Opetushenkilöstö perusasteella; koulutus soveltuu aloittelijoille sekä hieman jo sähköisiä kokeita jo kokeilleille

Kouluttaja

Petri Ilmonen
Kouluttajalla on yli 20 vuoden kokemus opetuksen parissa ja opettajien täydennyskouluttajana hän on toiminut vuodesta 1997. Hän on myös TRYcamps-kielikoulun perustaja ja johtaja.

Tavoitteet

Koulutuksen tavoitteena on antaa opettajille ”Näin teen sähköisiä kyselyitä ja kokeita” -osaamista, jakaa positiivisia tvt:n käyttökokemuksia & käytännön malleja sekä auttaa osallistujia motivoimaan omia opiskelijoitaan osallistumaan aktiivisemmin opetukseen. Käytettävien ohjelmien ja menetelmien avulla, jokaisen oppijan ääni voidaan saada kuuluviin ja aktivoitua.

Sisältö

Päivän aikana jokainen osallistuja opiskelee (”oppijana”) sähköiseen kyselyyn ja kokeeseen vastaamista tabletilla / älykännykällä / kannettavalla tietokoneella. Osallistujat harjoittelevat myös keskustelemaan kyselyiden aiheista (oppimisen syventäminen) - kuten oppitunnillakin tulisi tehdä.

Omien käyttökokemusten pohjalta osallistuja ideoivat ja työstävät omia kyselyitä ja kokeita käyttäen itselleen mielekkäitä sovelluksia (Plickers, Kahoot, Quizizz, Forms (O365/Google) ja Socrative)

Koulutuksen aikana jokainen harjoittelee sähköisen kokeen työstämistä, pitämistä ja arvioimista - näin toimien osallistujat saavat henkilökohtaisia kokemuksia ja kynnys implementoida opittu osaksi arkea pienenee.

Koulutuksessa voi syventyä myös vain muutamaan ohjelmaan tai tutustua kaikkiin. Eriyttävänä aiheena on BookCreator -työkirja ohjelma (verkkosovellus ja appsi).

Koulutus sisältää keskustelua, itsenäistä harjoittelua ja ryhmätyöskentelyä.

Huomioitavaa

Tuothan mukanasi oman tablettilaitteen / älykännykän / tietokoneen.

Hinta

130 € sisältäen koulutuksen, materiaalin ja kahvit

Ilmoittautuminen

16.10. mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston Oulun tai Ylivieskan toimipaikkaan

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.