Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto

Kirjaudu

Unohtuiko salasana?

Rajantaju? - Syventävä kirjallisuusterapeuttinen seminaari

Ihminen kahden maailman rajalla

Aika ja paikka

Ti  28.8., 25.9., 30.10., 27.11. ja 11.12.18 klo 15.00-17.30 (15 t)

Oulu, ilmoitetaan tarkemmin sähköpostilla lähetettävässä kurssikutsussa

Järjestäjät

Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto yhteistyössä OrganisaatioDynamiikan Instituutin ja FINSAn kanssa jatkaa syksyllä 2016 alkanutta sarjaa.

Kohderyhmä

Seminaari on tarkoitettu ajatteleville aikuisille, kirjallisuudesta ja kokemuksellisesta oivallustyöstä kiinnostuneille. Osanottajilta odotetaan valmiutta kokemukselliseen työskentelyyn ja oman kokemuksen jakamiseen. Seminaari on avoin seminaari, mutta osanottajien odotetaan sitoutuvan kerrallaan vähintään yhden kauden osallistumiseen. Osanottajamäärä on rajoitettu.

Kouluttaja

Seminaarin ohjaajana toimii koulutusanalyytikko Harri Hyyppä, Suomen ryhmäpsykoterapia ry.

Sisältö

Kirjallisuus johdattaa meidät erilaisille rajoille. Rajalla ihmisen mieli havahtuu ja herkistyy. Ajoittain rajan tunnistaa vasta sen ylitettyään. Kirjallisuus, taide, psykoanalyysi ja mietiskelevä filosofia vievät meidät toistuvasti tietoisen ja tiedostamattoman rajoille ja auttavat niiden tunnistamisessa. Siitä seminaarin nimi ”Rajantaju”.

Kysymyksessä on kokemuksellinen seminaarisarja, joista jokainen sessio sisältää sovitun mukaan johdantoalustuksen, ”vapaan puheen tilan”, sen vaatiman kuuntelun sekä pienryhmätyöskentelyn ja yhteenvetokeskustelun. Seminaari sisältää myös pieniä välitehtäviä ja kirjallisia ”tuliaisia”.

Seminaarisarja on itsessään kokemuksellinen tutkiva tila, joka etenee osanottajien yhteisillä sopimuksilla. Sarja ei ole varsinaista psykoterapiaa, mutta pyrkii kirjallisuuden avulla kohti oivallusta ja oman kokemuksen tavoittamista. Seminaari pyrkii avaamaan uudella tavalla sitä, mikä on aina ollut edessämme, mutta on jäänyt sivuutetuksi. Jokainen osanottaja on vapaa itse päättämään omasta roolistaan ja osallistumisen tavastaan. Osallistujien odotetaan sitoutuvan suojelemaan seminaarissa tietoonsa tullutta toisten osallistujien yksityistä tietoa.

Sisältöä koskevat tiedustelut: Harri Hyyppä, harri.hyyppa@od1.fi, http://www.od1.fi/

Hinta

70 €

Ilmoittautuminen

14.8.18 mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston Oulun toimipaikkaan

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.