Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto

Kirjaudu

Unohtuiko salasana?

Rajantaju - kirjallisuusterapeuttinen kuuntelupaikka

Aika ja paikka

Kevätkausi 2019: tiistaisin 22.1., 19.2., 19.3., 16.4. ja 14.5.19 klo 14.00–16.30 (yht. 15 h)

Oulu, ilmoitetaan tarkemmin sähköpostilla lähetettävässä kurssikutsussa

Järjestäjät

Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto yhdessä Harri Hyypän kanssa jatkaa syksyllä 2016 alkanutta sarjaa.

Kohderyhmä

Kuuntelupaikka on tarkoitettu ajatteleville aikuisille sekä kirjallisuudesta ja kokemuksellisesta oivallustyöstä kiinnostuneille. Osanottajilta odotetaan valmiutta kokemukselliseen työskentelyyn ja omien kirjallisuuskokemuksien jakamiseen. Kuuntelupaikka on avoin, mutta osanottajien odotetaan sitoutuvan kerrallaan vähintään yhden kauden osallistumiseen. Osanottajamäärä on rajoitettu.

Kouluttaja

Kuuntelupaikan ohjaajana toimii Harri Hyyppä. Hän on eläkevuosilla oleva lukija ja kirjoittaja. Hän on myös koulutusanalyytikko, työnohjaaja ja filosofinen praktikko.

Sisältö

Kirjallisuus johdattaa meidät erilaisille rajoille. Rajoilla mieli havahtuu ja herkistyy. Kirjallisuus, taide, psykodynamiikka ja mietiskelevä filosofia vievät meidät tietoisen ja tiedostamattoman rajoille ja voivat auttaa niiden tunnistamisessa ja tutkimisessa. Siitä seminaarin nimi ”Rajantaju”.

Kysymyksessä on kokemuksellinen sarja, jonka jokainen sessio sisältä sovitun mukaan johdantoalustuksen, vapaan puheen tilan ja työskentelyä osanottajien kirjallisuuskokemusten ja kirjallisten ”tuliaisten” kanssa. Toisten kokemusten kuuntelulla on työskentelyssä merkittävä osa. Siitä sana ”Kuuntelupaikka”.

Sarja etenee yhteisillä sopimuksilla. Sarja ei pyri olemaan varsinaista psykoterapiaa, mutta se pyrkii kokemusten ja kirjallisuuden kautta kohti oivalluksia ja oman kokemuksellisuuden vahvistumista. Jokainen osanottaja on vapaa itse päättämään omasta roolistaan ja osallistumisen tavastaan. Osallistujien odotetaan sitoutuvan suojelemaan työskentelyssä tietoonsa tullutta toisten osanottajien yksityistä tietoa.

Sisältöä koskevat tiedustelut:
Harri Hyyppä, harri.hyyppa@od1.fi, http://od1.fi

Hinta

70 € / kevätkausi

Ilmoittautuminen

15.1.19 mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston Oulun toimipaikkaan

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.