Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto

Kirjaudu

Unohtuiko salasana?

Palvelumuotoilun täydennyskoulutus 4 op

©Palvelumuotoilu Palo Oy

Aika ja paikka

Lähipäivät: to 28.3., to 25.4., ma 20.5. ja ti 13.8.19 klo 9.00–16.00
Pienryhmien sparrausajat sovitaan erikseen ryhmien kanssa.

Ennakkotehtävän palautus ma 18.3.19 mennessä. Ennakkotehtävän ohjeet lähetetään sähköpostilla osallistujille ilmoittautumisajan päätyttyä.

Kohderyhmä

Palvelumuotoilusta ja asiakaslähtöisestä palveluiden kehittämisestä kiinnostuneet.

Kehittämistehtävä tekee koulutuksesta ja oppimisesta käytännönläheistä. Palvelumuotoilun yksi kulmakivistä on tiimityö, tämän vuoksi kehittämistehtävä tehdään 2–5 henkilön pienryhmissä. Kehittämistehtävän voi tehdä oman työyhteisön kanssa, jos koulutukseen osallistuu samasta työyhteisöstä vähintään 2–3 henkilöä.

Kouluttaja

Palvelumuotoilija, toimitusjohtaja Piia Innanen, Palvelumuotoilu Palo Oy
Lue lisää: https://www.palvelumuotoilupalo.fi/palo/

Kuva Markku Honkala

Tavoitteet

Palvelumuotoilu auttaa parantamaan palvelusi asiakaskokemusta kääntämällä huomion aidosti asiakkaiden kokemukseen ja arjen tarpeisiin. Syvällinen asiakasymmärrys on palveluiden kehittämisen lähtökohta ja sen avulla muotoilemme yhdessä sytyttäviä palvelukokemuksia.

Tämän koulutuksen tavoitteena on valmentaa osallistujia palvelumuotoilun ajattelumalliin ja asiakaslähtöiseen palveluiden kehittämiseen.

Kuva Markku Honkala

Sisältö

Kokonaisuus muodostuu seuraavista osioista:

  • Kehittämistehtävä – kehittämistehtävän avulla oppimisesta tulee konkreettista ja sen avulla voidaan ratkoa omaan työhön tai palveluun liittyvä kehittämishaaste pienryhmissä
  • Ennakko- ja välitehtävät – tehtävien avulla viedään kehittämistehtävää eteenpäin ja voidaan harjoitella niitä palvelumuotoilun menetelmiä, joita ei pystytä toteuttamaan lähipäivien aikana
  • Lähivalmennuspäivät – valmennuspäivät n. 3–4 viikon välein
  • Asiakasymmärrystutkimuksen sparraus 1,5 h / pienryhmä
  • Palvelumuotoilumateriaalit – sisältää palvelumuotoilukortit, jokaisen lähipäivän koulutusmateriaalit, ennakko- ja välitehtävien ohjeistukset sekä tehtävissä käytettävät pohjat.

Koulutuksen eteneminen: ks. kuvagalleria

Palvelumuotoilukorttipakka sisältää
- kortit, joissa esitellään palvelumuotoilun prosessin vaiheet
- 28 keskeisintä menetelmää
- ohjelehtisen
- säilytyskansion.

Hinta

820 €

Ilmoittautuminen

28.2. mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston Oulun toimipaikkaan

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.