Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto

Kirjaudu

Unohtuiko salasana?

Matemaattisten taikatemppujen työpaja aineenopettajille

Haluatko uusia keinoja oppilaiden innostamiseen matematiikkaan? Tule kokemaan ilmiöoppimista parhaimmillaan!

Aika ja paikka

To 7.2.2019 klo 16.00–19.30 Oulu, paikka ilmoitetaan tarkemmin sähköpostiin lähetettävässä kutsussa

Kohderyhmä

Yläkoulun ja 2. asteen oppilaitosten matematiikan opettajat

Kouluttaja

Taikuri Martti Sirén
Kouluttaja on pitänyt matemaattisten taikatemppujen työpajoja opettajille vuodesta 2008 lähtien ympäri Suomea yhteistyössä yliopistojen, kesäyliopistojen, MAOL:in paikallisyhdistysten kanssa sekä kuntien ja kaupunkien kanssa. Martti Siréniltä julkaistiin vuonna 2018 kirja matemaattisista taikatempuista: Viisi viiriäistä ja kaksi kelmiä sekä muita matemaattisia taikatemppuja – työkaluja hauskempaan opetukseen.

Sisältö

Matemaattisten taikatemppujen työpajassa nähdään, tutustutaan ja opitaan taikatemppuja, joilla voit opettaa ja herättää mielenkiintoa matematiikkaan. Matemaattisilla taikatempuilla innostetaan niitäkin nuoria, jotka eivät “matikasta” ole pitäneet. Ja opettaminekin saa olla hauskaa!

Työpajan taikatemput ovat hauskoja, viihdyttäviä ja helppoja. Työpajassa käytetään noppia, pelikortteja ja muita tavanomaisia esineitä. Niillä tehdään taikatemppuja, jotka harjaannuttavat päässälaskutaitoja, käsittelevät peruslaskusääntöjä, kerto- ja jakolaskuja, yhtälöitä, ja muita perusmatematiikkaa hahmottavia asioita. Muita tutkittavia matematiikan osa-alueita työpajassa ovat binääriluvut, kaksilukujärjestelmä, symmetria, todennäköisyyslaskenta, topologia ja jopa joukko-oppi.

Työpajan temput lisäävät matemaattisen ymmärryksen lisäksi oivalluskykyä, motoriikkaa, esiintymistaitoa ja kolmiulotteista ajattelua.

Hinta

80 € sisältäen koulutuksen, materiaalin ja kahvin

Ilmoittautuminen

21.1. mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston Oulun toimipaikkaan

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.