Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto

Kirjaudu

Unohtuiko salasana?

Lyhyen matematiikan abikurssi (24 t)

Onnistu ylioppilaskirjoituksissa, tule vahvistamaan osaamistasi kesälukioon!

Aika ja paikka

Ma–pe 22.–26.7. ja ma 29.7.2019 klo 9.00–12.15
Oulun yliopisto, Linnanmaa

Kohderyhmä

Opiskelijat, jotka haluavat kerrata lyhyen matematiikan keskeisiä asioita ja valmentautua ylioppilaskirjoituksiin

Kouluttaja

LuK Jari Friman

Sisältö

Kurssilla kerrataan lyhyen matematiikan pakollisten kurssien sisältöä ylioppilastehtäviä laskien keskittyen seuraaviin asioihin: polynomien sievennys, ensimmäisen ja toisen asteen yhtälöt, murtoyhtälöt, potenssi- ja eksponenttiyhtälöt, epäyhtälöt, logaritmi, prosenttilaskut, analyyttinen geometria, suorakulmaisen kolmion trigonometria, geometria, derivaatta, derivaatan sovellutukset, lukujonot. Kurssilla tutkitaan myös Maol-taulukoiden sisältöä ja opetellaan käyttämään sitä apuna tehtäviä ratkaistaessa. Opetuksen sisältöä voidaan muokata oppilaiden tason ja toivomusten mukaan, mutta sisällön pääpaino on perusteiden haltuun ottamisella. Suosittelemme ottamaan kurssille mukaan oman kannettavan tietokoneen.

Lisätietoa: koulutussuunnittelija Eija Raatikainen, eija.raatikainen@pohjois-pohjanmaa.fi, 044 465 2202

Hinta

80 € sisältäen opettajan laatiman oppimateriaalin

Ilmoittautuminen

14.6. mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston Oulun toimipaikkaan; kurssilla on rajoitettu osallistujamäärä

Kurssilla on vielä paikkoja vapaana, ilmoittaudu mukaan pikimmiten!

Huom. Kesäyliopiston toimisto on suljettu 6.7. alkaen. Mikäli ilmoittaudut kurssille tämän jälkeen, lähetämme kutsun sähköpostiisi aikaisintaan 18.7.

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.