Kirjaudu

Unohtuiko salasana?

Luontokuvasta esityskuva

Aika ja paikka

Kuusamo-opisto, 28.1.-1.2.2019

Kohderyhmä

Luontovalokuvauksen harrastajat, jotka haluvat oppia esityskuvien tekemistä ja kuvien valintaa eri medioihin.

Kouluttaja

Ammattiluontokuvaaja Paavo Hamunen

Tavoitteet

Tavoitteena on oppia tekemään omista luontovalokuvista näyttely. Tähän prosessiin liittyy kuvien ottaminen, kuvien valinta, editointi ja tulostus.

Sisältö

Kurssin aikana kuvaamme Kuusamon talvisissa maisemissa ja perehdymme näyttelykuvien tulostamiseen. Opettelemme kalibroimaan näytön ja tekemään tulostusympäristön sellaiseksi, että tulostettu kuvasi sävyt näyttävät samalta kuin mitä se näytöllä näkyy. Tutuksi tulevat tulostuksen työnkulku ja eri tulostusmateriaali vaihtoehdot, sekä asiat mitkä kannattaa huomioida näyttelyä suunniteltaessa ja tehtäessä. Näyttelytilan valaistuksella on suuri merkitys siihen miltä kuviesi sävyt näyttävät. Perehdymme näyttelyn rakenteeseen ja asioihin kuinka saat näyttelykuvillasi olennaisen viestin perille katsojalle.

Kurssin hintaan sisältyy kolmen max 40 x 60 cm (tai vastaavasti kuuden 20 x 30 cm) kuvan sarjan tulostaminen opiston suurkuvatulostimella.

Huomioitavaa

Tarvitset kurssille mukaan oman kamerakalustosi (myös pidemmät linssit, jos on), lanka- tai kaukolaukaisimen (jos on), lämpimät jalkineet ja talveen sopivat ulkovaatteet, riittävästi lämmintä varavaatetta ja otsalampun. Myös termospullo on hyvä olla. Liikumme Oulangan kansallispuiston alueella.

Kuusamo-opistolta on lainattavissa kamerakalustoa. Tiedustele asiaa opistolta ennakkoon.

Hinta

1) 470 €, sisältää opetuksen, majoituksen kahden henkilön huoneessa liinavaatteineen, ruokailut (aamiainen, lounas/retkieväät ja päivällinen), saunan ja kuljetukset kuvausretkille.

2) 380 €, sisältää opetuksen, lounaan/retkieväät, päivällisen ja kuljetukset kuvausretkille.

3) 350 €, sisältää opetuksen ja lounaan/retkieväät ja kuljetukset kuvaretkille.

Lisämaksu 1 hh:sta 10 € / vrk. 1hh tarjolla rajoitetusti.

Kurssin vastuullinen järjestäjä on kesäyliopisto.

Ilmoittautuminen

kuusamo-opisto.fi