Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto

Kirjaudu

Unohtuiko salasana?

Laulupiirtämisen jatkokurssi -Laulupiirtäminen osana toiminnallista prosessia (kevät 2020)

LAULUPIIRTÄMINEN® on moniaistinen ja elämyksellinen toimintamuoto, jossa erilaiset piirrokset syntyvät kuin taianomaisesti laulaen tai laulun tukemana. Laulupiirtäminen sekä sen erilaiset harjoitteet, työtavat ja prosessit tukevat lapsen monialaista oppimista ja nivoutuvat osaksi pedagogista ja terapeuttista prosessia, tarinoita, liikettä, leikkejä, luovaa ilmaisua ja vuorovaikutusta. Toiminta virittää kaikki aistit mukaan yhteiseen seikkailuun, antaen osallisuuden, oppimisen ja onnistumisen kokemuksia eri-ikäisille ja -taitoisille lapsille. Laulut piirtyvät kuviksi paperille, kaverin selkään, ilmaan tai vaikka lammen rantahiekkaan ja ovat helposti muunneltavissa erilaisiin teemoihin sopiviksi. Yhteinen luova prosessi johdattelee aina uusiin seikkailuihin koukuttaen kommunikoimaan, keskittymään ja oppimaan.

Aika ja paikka

Ti 28.1.19 klo 9.00-15.30

Ylivieska, tarkempi paikka ilmoitetaan sähköpostitse lähetettävässä kutsussa

Kohderyhmä

Koulutus on laulupiirtämisen jatkokoulutus, johon osallistuaksesi toivomme, että olet suorittanut Laulupiirtämisen perusteet -koulutuksen. Koulutus on suunnattu erityisesti varhaiskasvatuksen, esi- ja alkuopetuksen ammattilaisille, lastenohjaajille ja perhetyöntekijöille, musiikki- ja taidepedagogeille sekä erityistä tukea tarvitsevien lasten parissa toimiville ammattilaisille, kuten erityisopettajille, puhe-, toiminta- ja musiikkiterapeuteille

Kouluttaja

Menetelmän kehittäjä, lauluntekijä Minna Lappalainen, Laulau Oy

Sisältö

Laulupiirtäminen osana toiminnallista prosessia on laulupiirtämisen jatkokoulutus, jossa päästään sukeltamaan syvemmälle menetelmään sekä sen käyttöön osana eri-ikäisten lapsiryhmien moniaistista kokonaisprosessia ja oppimista. Koulutuksessa opitaan tietenkin myös iso repullinen uusia piirtämislauluja, jotka yhdessä Perusteet-laulujen kanssa muodostavat laajan kokonaisuuden eri oppisisältöteemoihin sopivia prosesseja ja harjoitteita erilaisine työtapoineen. Olitpa omassa laulupiirtäjyydessäsi jo pitkällä tai vielä matkan alussa, koulutus antaa varmasti paljon uusia ideoita, intoa ja inspiraatiota omalle laulupiirtäjän polullesi.

Koulutuspäivän aikana laulupiirtäminen nivoutuu osaksi tarinoita, liikettä, leikkejä ja musiikillista ilmaisua virittäen kaikki aistit mukaan yhteiseen seikkailuun. Matkaamme laulupiirtäen vedenalaisesta maailmasta aina avaruuteen saakka, käsittelemme oppimisen alueita kynäilyn ja kaveruuden kiemuroista kielellisiin taitoihin, vedenelävistä ja vuodenaikojen vaihtelusta vuorovaikutukseen. Pohdimme yhdessä laulupiirtäjyyttä ja laulupiirtämistä osana erilaisten ryhmien toimintaa ja erilaisissa käyttöyhteyksissä. Koulutus on toiminnallinen eli menetelmää koetaan yhdessä laulaen, piirtäen, leikkien ja liikkuen sekä yhdessä uutta luoden.

Hinta

120 € hinta sisältää koulutuksen, monistettavan luentomateriaalin ja kahvin.

Koulutuksen sisältöä tukevat laadukkaat menetelmämateriaalit (mm. kirja, cd-levy, sähköinen materiaalipankki ja laulupiirtämisen kommunikaatiopakki). Materiaalit eivät sisälly koulutuksen hintaan.

Ilmoittautuminen

8.1.2020 mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston Ylivieskan toimipaikkaan

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.