Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto

Kirjaudu

Unohtuiko salasana?

Koiran elekieli ja stressi

Aika ja paikka

La 8.6.2019 klo 12.00–18.00 Oulu, paikka ilmoitetaan tarkemmin sähköpostiin lähetettävässä kutsussa

Kohderyhmä

Koiraharrastajat, koulutuksessa on rajoitettu osallistujamäärä

Kouluttaja

Eläintenkouluttaja, YTM Miira Hellsten
Seminaarin kouluttaja on Miira Hellsten YTM, eläintenkouluttaja (AT), CBATI. Hän on Suomen ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa sertifioitu Behaviour Adjustment Training 2.0 -kouluttaja (CBATI) ja Heiluva Häntä koira- ja kissakoulun perustaja ja kiertänyt eri puolella Suomea kouluttamassa ko menetelmää vuodesta 2014 lähtien.

Tavoitteet

Miksi suosittelemme jokaiselle koiranomistajalle koiran elekieli ja stressi -seminaaria? Jos ymmärrämme elekieltä paremmin, voimme:

  • ehkäistä ja estää käytöksiä joita emme halua vahvistaa kuten erilaiset konfliktitilanteet: koira – ihminen, koira –koira jne.
  • vahvistaa haluamiamme koiran käytöksiä
  • oppia huomaamaan jos koiralla kipua / milloin se voi hyvin
  • luoda paremman suhteen koiraamme.

Sisältö

Miksi koira kääntää päätään poispäin, pissaa puskaan tai menee maahan tavatessaan toisen koiran tai ihmisen? Miksi se haukottelee, kun sitä harjataan tai leikataan sen kynsiä. Miksi toinen koira samassa tilanteessa murisee tai jopa yrittää näykätä? Koirien elekieli ja stressi -luennolla käydään läpi kuvien ja videoiden kera koirien elekieltä.

Koirien elekieli eroaa hyvin paljon ihmisen elekielestä, joten väärinymmärryksiä syntyy helposti. Ihminen ei voi oppia puhumaan täydellistä ”koiraa”, mutta suhde paranee huomattavasti, kun oppii ymmärtämään nelijalkaisen kieltä edes auttavasti ja vahvistaa siitä rauhoittavia osia. Joitain eleitä ihminen voi itsekin käyttää rauhoittelumielessä mm hoitotoimissa, yksinolon opettamisessa, ohitustilanteissa, riitapukareita erottaessa jne. Stressi-osuudessa pohdimme, kuinka koira voi kokea stressiä aivan yhtä monesta eri asiasta kuin ihminenkin ja kuinka eri tavoilla koira voi oirehtia huonoa oloaan. Käymme läpi myös erilaisia keinoja stressin lievittämiseen.

Lisätietoja

Riitta Niku, p. 044 465 2201, riitta.niku@pohjois-pohjanmaa.fi

Huomioitavaa

Miira Hellsten luennoi myös 9.6.2019 Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston järjestämällä kurssilla Rähjäämätön ja arkailematon koira (BAT 2.0). On suositeltavaa osallistua molemmille kursseille.

Hinta

50 € sisältäen koulutuksen ja materiaalin

Ilmoittautuminen

22.5. mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston Oulun toimipaikkaan

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.