Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto

Kirjaudu

Unohtuiko salasana?

Kiusaaminen hallintaan

Koulukiusaaminen on valtava ongelma. Samaan aikaan myös muunlainen häirintä ja siihen puuttuminen on tullut esille. Opettajat ja ryhmänohjaajat ovat monesti etulinjassa havaitsemaan kiusaamista ja häirintää. Havaitseminen on toisinaan äärimmäisen vaikeaa ja tämän vuoksi myöskään puuttuminen ei ole aivan helppoa. Keskeisin asia on selvittää mistä asiassa on kysymys ennen kuin teemme päätöksiä suuntaan tai toiseen. Tarvitaan yksinkertaisia työnmenetelmiä, jotka eivät ole riippuvaisia asianosaisten halukkuudesta selvittää tilanne.

Aika ja paikka

Ke 10.10.18 klo 9.00-15.30

Ylivieskassa, etäluentona Kuusamossa, Oulussa, Pyhäjärvellä ja Raahessa.

Tarkempi paikka kerrotaan kutsukirjeessä

Kohderyhmä

Opetus- ja kasvatusalan henkilöstö

Kouluttaja

Henkilöturvallisuuden asiantuntija, kouluttaja Tommi Nyström, Senior Advisor, Neona Oy

Sisältö

Päivän aikana kiusaamis-, häirintä- ja uhkailutilanteiden hallinnan asiantuntija Tommi Nyström, esittelee ja opettaa osallistujat käyttämään yksinkertaisia työkaluja tilanteiden arviointiin ja hallintaan. Tommi on yli 20 vuoden ajan työskennellyt vaikeiden kiusaamis-, häirintä- ja uhkailutilanteiden hallinnan parissa ja tarttui syksyllä 2016 aiheeseen koulukiusaaminen, Syntyi Stoppi koulukiusaamiselle käsikirja, jonka opit on testattu niin kiusaamistilanteissa kuin myös työ- ja yksityiselämän konfliktitilanteissa.

Keskeinen sisältö:

  • kiusaamisen ja häirinnän muodot ja niiden havainnointi
  • mikä motivoi kiusaamista ja miten puuttua motivointitekijöihin
  • keinovalikoima
  • kiusaamis-/häirintätilanteen hallinnan prosessi ja työkalut
  • toimintasuunnitelman laatiminen                  
  • esimerkkitilanteiden kautta harjoittelu

Hinta

130 € Ylivieskassa, 120 € Kuusamossa, 110 € Oulussa, Pyhäjärvellä ja Raahessa. Hinta sisältää koulutuksen, materiaalin ja kahvit, Kuusamossa myös lounaan.

Ilmoittautuminen

18.9. mennessä

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.