Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto

Kirjaudu

Unohtuiko salasana?

Ikääntyvien yliopiston verkkoluentosarja syksyllä 2019 Raahessa

Aika ja paikka

Ke 11.9., 25.9., 9.10., 27.11. ja 4.12.2019 klo 14.00-16.00

Tapahtumatalo Raahe, Koulutustila Parkki, (2. krs.) Kirkkokatu 28. Huom! 9.10. luentopaikka Raahen Porvari- ja Kauppakoulu, C-rakennus, (1. krs.) neuvottelutila C129.

kuva Hannu Hautala

Kohderyhmä

Ikääntyvien yliopisto on tietoa etsivien, yhteiskunnan ja yhteisön sekä itsensä kehittämisestä kiinnostuneiden ikääntyvien ihmisten kohtaamispaikka. Ikääntyvien yliopistossa opiskeleville ei aseteta pohjakoulutusvaatimuksia, vaan kaikki halukkaat voivat tulla kuuntelemaan luentoja ja osallistua toimintaan.

Tavoitteet

Ikääntyvien yliopistotoiminnan tavoitteena on tarjota ikääntyville mahdollisuus yliopistotasoiseen opiskeluun ilman opintosuoritus- ja tutkintotavoitteisuutta sekä tarjota mahdollisuus henkisten ja sosiaalisten kykyjen ylläpitämiseen ja edistämiseen.

Sisältö

Luennot lähetetään Jyväskylästä internetin välityksellä yhteistyössä Jyväskylän kesäyliopiston kanssa.


Ikääntyvien yliopistotoiminnan lähtökohtana aiheiden valinnassa ja toiminnassa on tieteellisyys. Toimintamuotoina ovat yleisluennot ja seminaarit. Toiminnan suunnittelusta ja organisoinnista vastaa Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto yhteistyössä Oulun yliopiston avoimen yliopiston kanssa. Myös opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua toiminnan suunnitteluun.

Ikääntyvien yliopistotoiminnan taustana on 1970–luvun alkupuolelta lähtien eri puolille Eurooppaa levinnyt korkeakouluihin liittyvä koulutusmuoto, jonka kansainvälisenä nimenä on useimmiten ollut ”Kolmannen ikäkauden yliopisto”.


Saat luentojen tiedot näkyviin klikkaamalla niiden nimeä alla olevassa kohdassa Kokonaisuuteen sisältyvät kurssit.


Kokonaisuuteen sisältyvät kurssit

Hinta

Luennot ovat ikääntyville maksuttomia. Luentojen hinta muille opiskelijoille on 20 € / syyslukukausi.

Ilmoittautuminen

Luennoille osallistuminen edellyttää ilmoittautumista Ikääntyvien yliopistoon. Ilmoittautua voi Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston Kuusamon toimipaikkaan alla olevan ilmoittautumislinkin kautta tai ottamalla yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse. Myös luentopaikalla voi ilmoittautua ennen luennon alkua.

Raahen toimipaikka
Rantakatu 5 D, 1. krs (Braincenter)
92100 Raahe
Puh. 044 021 0122