Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto

Kirjaudu

Unohtuiko salasana?

Hauskaa kielenhuoltoa!

sanaoppia ja oikeinkirjoitusongelmia

Aika ja paikka

Ti 13.11.2018
klo 9.00-16.00

Ylivieska

Kohderyhmä

Koulutus sopii kaikille työssään kirjoittaville tai toisten tekstejä muokkaaville. Kielenhuollon taidot ja vaatimukset ovat työelämässä kaikille samat olipa kyseessä mikä kirjoittamisen laji tai julkaisumuoto tahansa.

Kouluttaja

Fil. maist. Marsa Luukkonen
Marsa Luukkonen  on toimittaja-kolumnisti, tietokirjailija, suomen kielen ja kirjoittamisen kouluttaja. Luennoitsijalla on pitkä kokemus työelämästä ja sen erilaisista teksteistä. Hän on ollut pitkään toimittajana ja tiedottajana kustannustalossa. Sen jälkeen hän on toiminut itsenäisenä kouluttajana ja tavannut tässäkin työssään mitä erilaisimpia kirjoittajia, tekstilajeja ja kirjallisen viestinnän tavoitteita. Hän on kirjoittanut teokset ”Tekstiä tekemään! – Kirjoittajan opas” ja ”Hauskaa kielenhuoltoa! – Kielenhuollon opas”.

Sisältö

Päivän aiheet

— Uudissanat, termit, muotisanat ja kapulakieliset ilmaukset
Palvelullisuudet, toimijat, kestävät kehitykset, yhteiskuntavastuut, eskaloitumiset, infrat ja argumentoinnit eivät kaikille avaudu.

— Suomen kielen lautakunnan uusimmat suositukset
Milloin me aletaan syömään filettä? Onko takissa vuorta?

— Nimiasut ja alkukirjaimet
Brändinimiä — Fazer Amica Ruotsi, Linkosuo Ruiskuidulla rikastettu vehnäleipä, OBH Chilli Leivänpaahdin, Valio Oivariini Juokseva — on usein vaikea taivuttaa, ja niissä on käytetty ohjeiden vastaisia alkukirjaimia.

— Sijamuotopulmat
Asutko Sokos Hotellilla, Hotellissa vai Hotelissa? Kutsutko neuvotteluun Helsingissä? Teetkö suunnitelman kesälle?

— Yhdyssanojen kiperimmät kysymykset
Hullun halpoja tarjouksia ja poissa olevia läsnä olijoita – vai miten se oli?

—  Lisäksi laitamme merkit paikoilleen ja taivutamme lyhenteet ja numerot oikein.

Hinta

130 €

Ilmoittautuminen

30.10. mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston Ylivieskan toimipaikkaan

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.