Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto

Kirjaudu

Unohtuiko salasana?

Hallinnon ja talousalan koulutuksia Oulu kevät 2017

24.04.2017
Haluan lukea viestin selaimellani >>
 

Ajankohtaista talousalan tehtäviä hoitaville ja työyhteisöjen kehittäjille

Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto järjestää työyhteisön kehittämiseen ja talousalaan liittyviä opintoja Oulussa, Kuusamossa, Pyhäjärvellä, Raahessa ja Ylivieskassa.

Lakikoulutuksia

Kuntien osakeyhtiöpäivä 19.5.2017 Oulu, etäluentona Kuusamossa, Pyhäjärvellä, Raahessa ja Ylivieskassa.
Kuntalaki tulee voimaan konserniohjauksen, konsernijohdon sekä tytäryhteisöjen toiminnan osalta 1.6.2017. Sisältöjä mm. osakeyhtiön hallituksen ja toimitusjohtajan tehtävät ja toimivalta sekä yhtiön asiakirjat. 


Talousalan tehtäviä ja palvelussuhdeasioita hoitaville

Kansainvälisen kaupan arvonlisäverotuksen perusteet ja tyypilliset ongelmakohdat 11.5.2017 Oulu, etäluentona Kuusamossa, Ylivieskassa, Raahessa ja Pyhäjärvellä. Sisältöjä ovat mm. tavara- ja palvelukauppa ja alv-rekisteröintivelvollisuus ulkomailla. Ilmoittautuminen päättyy 27.4.

Ostovähennykset arvonlisäverotuksessa - ongelmatilanteet ja rajanvedot 11.5.2017 Oulu, etäluentona Kuusamossa, Raahessa, Pyhäjärvellä ja Ylivieskassa. Sisältöjä ovat mm. vähennysoikeuden edellytykset ja rajoitukset, henkilökuntakulut ja edustuskulut. Ilmoittautuminen päättyy 27.4.

OVTES-ajankohtaispäivä yleissivistävälle koulutukselle 16.5.2017 Oulu, etäluentona Kuusamossa, Pyhäjärvellä, Raahessa ja Ylivieskassa. Käsiteltäviä aiheita ovat OVTES 2017 muutokset yleissivistävässä koulutuksessa (kiky), B-osion keskeiset työaika- ja palkkausmääräykset, tuntiopettajan palvelussuhteen erityispiirteet, OVTES ja virantoimituksen keskeytykset, OVTES ja KVTES lomamääräyksien yhteensovittaminen. Ilmoittautuminen päättyy 26.4.


Työyhteisöjen kehittäjille

Kriisityön koulutusohjelma 20 op – ”Stepped model of care” 16.10.2017–15.5.2018 (yht. 10 pv) Oulu. Koulutuksessa hyödynnetään psyykkista traumatisoitumista koskevaa uusinta tutkimustietoa huomioiden aivot, mieli ja keho traumasta toipumisen tukemisessa. Koulutus antaa TENTS EU -koulutussuositusten mukaisen traumaattisten tapahtumien kriisityöntekijän pätevyyden.

LCA Life Coach® -koulutus 20 op 13.10.2017–14.10.2018 Oulu. Koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijalle vahva näkemys elämän kokonaisvaltaisuudesta ja ihmisten ohjaamisesta eteenpäin joko yksityis- tai työelämässään. Koulutus kehittää myös opiskelijan omaa itsetuntemusta, antaa  keinoja itsensä syvempään ymmärtämiseen ja työkaluja parhaan mahdollisen, omannäköisen elämän luomiseen.

Menestyksen merkit työssä - mikä meitä motivoi? 18.5.2017 Oulu.
Menestyvän organisaation kolme tärkeintä tekijää on intohimo, luovuus ja aloitekyky. Aika tulee ja on jo, jolloin meidän tulisi asennoitua työhön uudella tavalla.

Mindfulness tunnetaitovalmentaja 25 op 23.4.–4.11.2017 (yht. 11 pv) Oulu.
Tunnetaitovalmentajakoulutuksen tavoitteena on täydennyskouluttaa ammattilaisia, jotka pystyvät monipuolisesti hyödyntämään työssään mindfulness-menetelmää stressinhallinnan ja tunnetaitojen edistämiseksi lasten, nuorten ja aikuisten kanssa.

Rakentavan vuorovaikutuksen ohjaaja 9.6.2017–kevät 2018 (yht. 18 pv) Oulu.
NVC-koulutuskokonaisuus. Jos haluamme kehittää yhteiselomme sujuvammaksi ja väkivallattomammaksi, on tärkeää tiedostaa ja sanallistaa omia ja muiden tarpeita ja kehittää vastuullisia keinoja niiden tyydyttämiseksi.

Ratkaisukeskeiset työelämänvalmennustaidot esimiestyöhön – Työhyvinvointia ratkaisukeskeisin menetelmin 15.5.2017–helmikuu 2018 (yht. 7 pv) Oulu.
Ratkaisukeskeiset esimiestaidot auttavat esimiehiä kohtaamaan ja tukemaan alaisiaan, ne virittävät positiivista yhteishenkeä ja auttavat kohtaamaan muutoksia paremmin. Koulutuksessa opitaan vuorovaikutusta parantavia menetelmiä ratkaisukeskeisesti sekä opitaan säätelemään ja hallitsemaan stressiä.

Voimavarakeskeinen mindfulness-ohjaaja 25 op 13.10.2017–17.3.2018 Oulu.
Voimavarakeskeinen mindfulness-ohjaajakoulutus on suunnattu esimies- ja ohjaustyön ammattilaisten täydennyskoulutukseksi. Koulutus antaa hyvän pohjan mindfulness-menetelmien soveltamiseen asiakastyössä sekä yksilöiden ja ryhmien ohjauksessa ja valmennuksessa.

Voimavarakeskeinen työnohjaajakoulutus 2018–2020 (60 op), alk. 1.–2.2.2018 Oulu.
Koulutuksen tavoitteena on perehdyttää osallistujat voimavarakeskeisen työskentelyn filosofiaan, teoriaan ja käytäntöön työnohjauksessa. Se antaa erinomaiset valmiudet toimia työnohjaajana tai prosessikonsulttina sekä välineitä asiakastyöhön, ihmisten ja itsen ohjaamiseen. Hakuaika päättyy 10.11.2017.

Huom! Jos haluat tietää enemmän työnohjauksesta ja työnohjaajakoulutuksesta, osallistu ilmaiseen tiedotustilaisuuteemme Minustako työnohjaaja? 22.8.2017 Oulu.


 


Kuva Hannu Hautala


Rakennusaineita omaan ja työyhteisön hyvinvointiin

Haavoittuva mieli - tunnista ja tue 15.5. ja 22.5.2017 - Mielenterveyden ensiapu® 2 Oulu.
Tarkoitettu sinulle, joka  haluat saada tietoja mielenterveyden häiriöistä ja niiden kohtaamisesta sekä mielenterveyden häiriöiden ensiavusta.

Hengittämällä helpottaa - Psykofyysinen hengityskoulu hyvinvoinnin ja vuorovaikutuksen tukena
19.–21.5.2017
(16 t) Oulu.
Käytännön menetelmiä ja tietoa omien tunteiden säätelyyn sekä itsensä rauhoittamiseen hengityksen ja kehollisten menetelmien avulla.

Kehon viisaat viestit–Vapaaksi kivusta, stressistä ja kuormittavista tunteista 9.5.2017 Oulu.
Väsymyksellä ja kivulla on sanottavaa. Miten kehoni ja mieleni voivat?

Mindfulness ja akvarellimaalaus -viikonloppukurssi 10.–11.6.2017 Oulu.
Kurssilla perehdytään yksinkertaisiin meditatiivisiin harjoituksiin, jotka auttavat lisäämään läsnäoloa ja tietoisuutta käsillä olevasta hetkestä. Lisäksi opetellaan akvarellimaalauksen tekniikkaa.

Opi optimistiksi – pyörrä pessimismi 17.5.2017 Oulu.
Pessimismi on opittu ajattelutapa ja siitä voi oppia myös pois.

Simply Meditaatio 10.5.2017 Oulu.
Uusi, nopea meditointimenetelmä länsimaisille ihmisille, joille rauhoittuminen on vaikeaa.

TRE–stressinpurkuliikkeet – syväjännityksistä vapaaksi 15.5.2017 Oulu.
Helpota stressioireitasi ja auta kehosi rentoutumista syvistä jännitystiloista sekä edistä rasituksen jälkeistä palautumista.


Sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille

Työskenteletkö sosiaali- ja terveysalalla? Katso ajankohtainen täydennyskoulutustarjontamme tästä.


Taito- ja taideaineita tekijöille

Toisen harrastus on toisen työ. Taito- ja taideaineiden koulutukset kattavat monipuolisen valikoiman eri taiteenlajien kursseja kädentaitoja ja kehonhuoltoa unohtamatta.

Lue lisää taito- ja taidealan kursseistamme:
Kirjoittaminen ja kirjallisuus
Kuvataide
Liikunta ja kehonhuolto
Musiikki
Valokuvaus


Avoimia yliopisto-opintoja

Avoin yliopisto-opetus on tarkoitettu kaikille pohjakoulutuksesta riippumatta. Katso kesän 2017 opinnot Oulussa tästä.


Abi- ja lukiolaiskurssit

Kertaa peruskoulun ja lukion kursseja hyvissä ajoin ennen abivuotta. Abikurssit sopivat ylioppilaskirjoituksiin valmistautuville tai opiskelijoille, jotka haluavat kerrata lukion oppimäärää.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen kesälukioon tästä.


Lasten ja nuorten kesäyliopisto 2017 Oulussa

Onko lähipiirissäsi peruskouluikäisiä lapsia ja nuoria, jotka kaipaavat tekemistä kesäloman alkuun? Lasten ja nuorten kesäyliopisto on tarkoitettu 7–16-vuotiaille. Kesän 2017 ohjelma on valmistunut ja työpajoihin voi jo ilmoittautua. Luvassa on hauskoja ja monipuolisia työpajoja kuvittamisesta, tarinankerronnasta, teatterista, kielistä ja kulttuureista sekä luonnontieteistä unohtamatta ohjelmointiosaamista ja robotiikkaa.

Katso sisällöt ja ilmoittaudu tästä.


Katso Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston koko ammatillinen täydennyskoulutustarjonta tästä.

Tervetuloa!


 

Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto
Käyntiosoite: Torikatu 22 A, 2. krs
Puhelin: 044 465 2205, 044 465 2206
Postiosoite: PL 2437, 90014 Oulun yliopisto
http://www.pohjois-pohjanmaankesayliopisto.fi

Peruuta uutiskirjeen tilaus tästä