Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto

Kirjaudu

Unohtuiko salasana?

Erityishuoltolaki itsemääräämisoikeuden vahvistajana

Lain vaikutukset käytännön työhön - etäluento

Aika ja paikka

To 29.11.2018 klo 9.00–15.30 etäluentona Oulussa, Kuusamossa, Pyhäjärvellä, Raahessa ja Ylivieskassa; paikka ilmoitetaan tarkemmin sähköpostiin lähetettävässä kutsussa

Kohderyhmä

Kehitysvammaisten henkilöiden parissa työskentelevät

Kouluttaja

Kehitysvammaliiton asiantuntijakouluttaja Outi Raunetvuo

Sisältö

Luennolla käsitellään kehitysvammaisten itsemääräämisoikeutta sekä ihmisoikeus- että eettisenä / moraalisena vallankäyttöön liittyvänä kysymyksenä. Milloin voimme, ja mitä meidän pitää ottaa huomioon, kun teemme päätöksiä toisen puolesta? Miten tuemme asiakkaitamme itsemääräämisoikeuden käytössä? Päivän aikana käsitellään lainsäädännön sekä itsemääräämisoikeutta tukevat, että sen rajoittamiseen liittyvät määräykset esimerkkien kautta. Luomme lyhyen katsauksen tulevan asiakas- ja potilaslain luonnoksen sisältöön (kyseinen laki aikanaan kumoaa erityishuoltolain muutospykälät).

Kysymyksiä

Osallistujilta toivotaan aktiivisuutta eli omat asiakastapaukset ja kysymykset aiheeseen liittyen ovat erittäin tärkeitä. Kouluttajalle voi lähettää etukäteen kysymyksiä 20.11. mennessä sähköpostitse outi.raunetvuo@kvl.fi niin, että aihekentässä tunnisteena / otsikkona on: 29.11. imowebinaariin kysymys.

Hinta

120 € sisältäen koulutuksen, materiaalin ja kahvit
Voit myös tiedustella mahdollisuudesta perustaa oma etäryhmä työpaikallesi osoitteesta riitta.niku@pohjois-pohjanmaa.fi.

Ilmoittautuminen

7.11. mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopistoon

Koulutus toteutuu, vielä ehdit ilmoittautua mukaan!

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.