Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto

Kirjaudu

Unohtuiko salasana?

Enemmän irti kamerasta

Perusta kuntoon käsittelystä

Aika ja paikka

Ma 11.2., 25.2., 11.3. ja 18.3.19 klo 17.00–19.30 (12 t)

Oulu, ilmoitetaan tarkemmin kurssikutsussa

Kohderyhmä

Kurssi on suunnattu kaikille, jotka haluavat oppia paremmin hyödyntämään järjestelmäkameransa mahdollisuuksia ja ominaisuuksia sekä ottaa haltuun kuvien jälkityöstön perusteet.

Kouluttaja

Valokuvaaja ja viestinnän ammattilainen, YTM, HuK Juuso Haarala

Lisätietoa kouluttajasta:

http://www.juusohaarala.fi/

http://www.instagram.com/juusoshoo

 

 

 

Kuva Juuso Haarala

Tavoitteet

Osallistujat saavat perustiedot ja -taidot valokuvauksen tekniikasta ja kuvankäsittelystä. Pyrkimyksenä on lisätä tietoa laitteiston mahdollisuuksista ja kehittää omaa ilmaisua.

Sisältö

Koulutuksessa perehdytään digitaalisen valokuvauksen tekniikkaan ja opetellaan erilaisten harjoitusten ja kotitehtävien avulla kameran säätöjen tuomia mahdollisuuksia.

1. kerta: Esittäytyminen ja tutustuminen osallistujien laitteisiin ja tavoitteisiin. Käymme läpi sopivan valotuksen (suljinaika, aukko, ISO-herkkyys) synnyn ja eri kuvaustilanteisiin sopivien asetusten valinnan.

2. kerta: Käymme läpi kotitehtävät ja syvennämme ensimmäisen tapaamisen oppeja. Teemme harjoituksia myös sään salliessa ulkona valokuvauskuvakävelyn (photo walk) keinoin.

3. kerta: Kotitehtävien läpikäynti. Kuvavalintojen tekeminen ja kuvien peruskäsittelyn (rajaus, värit jne.) opettelu.

4. kerta: Kurssin sisällön kertaus ja askarruttamaan jääneiden kysymysten avaaminen sekä loppupalaute.

 

 

 

 

 

 

 


Kuva Juuso Haarala

Huomioitavaa

Osallistujat tarvitsevat oman digitaalisen järjestelmäkameran tai muun sellaisen kameran, jossa on manuaali- / käsisäädöt.

Ota lisäksi mukaan oma kannettava tietokone sekä tarvittavat välineet kuvien siirtämiseksi kamerasta tietokoneelle. Kuvien jälkikäsittelyssä käytetään ilmaisia kuvankäsittelyohjelmia.

Hinta

85 €

Ilmoittautuminen

24.1. mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston Oulun toimipaikkaan

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.