Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto

Kirjaudu

Unohtuiko salasana?

Elämä kirjoissa - Virpi Hämeen-Anttilan kirjailijaura

Stressaajasta sattumanpolunkulkijaksi

Aika ja paikka

 

Tiistai 5.2.   Klo 17.00 -19.00

Ylivieska, Akustiikka, Koulukatu 2

Kohderyhmä

Kaikki kirjoittamisesta ja lukemisesta  kiinnostuneet työssä kävijät, eläkeläiset ja kaikki, joita kiinnostaa elämäntarinat.

Kouluttaja

Kirjailija Virpi Hämeen-Anttila

Sisältö

Luento keskittyy yleisesti kirjoittamiseen, lukemisen merkitykseen, oman elämän avaamiseen kirjoittamalla ja kirjailijan eri elämänvaiheisiin.

Kirjailija Virpi Hämeen-Anttilan uraa voi kuvailla näyttäväksi ja monipuoliseksi. Hän on paitsi kirjailija myös palkittu tutkija ja kääntäjä.

Hämeen-Anttila ei pidä kuitenkaan suorittamista tai suunnittelua menestyksensä pohjana.

" Inhoan päämäärähakuisuutta, joka ei anna tilaa sattumalle ja luovuudelle. Moni asia elämässä on tulosta kokeiluista ja sivupoluille poikkeamisesta. " kertoi kirjailija syntymäpäivähaastattelussa.

Myös romaanikirjailijaksi päätymistään hän kuvaa sattumaksi.  " Olin profiloitunut asiatekstien kirjoittajaksi. Kirjoitin kuitenkin pöytälaatikkoon fiktioa ja sitten mieheni kannusti minua yrittämään julkaisemista. Lopulta kustantajakin innostui työstäni. "

Hämeen-Anttila kertoo olleen nuorena mahdoton synkistelijä, joka alkoi valaistua 30 vuoden iässä. " Nyt minulla on hauskempaa kuin nuorena. "

Myös kirjottaminen on ollut  Hämeen-Anttilalle terapiaa. Esimerkiksi romaani Tapetinvärinen auttoi purkamaan vaikeita lapsuudenkokemuksia ja siirtymään niistä eteenpäin.

Ikuinen oppija kannustaa ihmisiä ja myös kouluja tukemaan lukemista ja kirjoittamista, digitalisaatiohuuman keskellä.

Hinta

15 €.  

Ilmoittautuminen

Viimeinen  ilmoittautumispäivä 22.1. 2019 mennessä.

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.