Kirjaudu

Unohtuiko salasana?

Edistynyt luova luontokuvaus

Aika ja paikka

Kuusamo-opisto, 18.-22.3.2019

Kohderyhmä

Kurssi soveltuu jo perusasiat hallitseville, joita kiinnostaa syventyä luovan luontokuvauksen rajattomiin mahdollisuuksiin.

Kouluttaja

Ammattiluontokuvaajat Paavo Hamunen

Tavoitteet

Kurssilla perehdytään luovaan kuvaustyöskentelyyn luentojen, käytännön harjoittelun ja henkilökohtaisen ohjauksen avulla.

Sisältö

  • Luova luontokuvaus avaa luonnon yksityiskohdat, muodot, värit, maisemat, tunnelmat ja eläin- ja kasvilajit laajemmassa perspektiivissä.
  • Luovan luontokuvauksen kurssilla tutkimme valon ja varjon kiehtovaa vuorovaikutusta, luonnon kuvauskohteita väreinä, muotoina ja abstraktioina ja harjoittelemme aiheiden pelkistämistä ja yksinkertaistamista.
  • Tutuksi kurssilla tulevat luova maisema- ja makrokuvaus, maalaaminen kameralla eli mm. monivalotustekniikan käyttö ja kameran hallittu liikuttelu valotuksen aikana.
  • Monipuolinen oman valokuvaustekniikan ja kamerakaluston hallintaa laajentaa luontokuvauksen mahdollisuuksia ja kuvaaja voi keskittyä olennaiseen eli omaan luovaan kuvausprosessiin.
  • Kameraa voi verrata taiteilijan siveltimeen. Työvälineiden hallinta mahdollistaa omien visioiden luomisen maalauskankaalle eli digitiedostoksi.

Opetamme kurssilla myös luovaa sommittelua ja perinteisen kultaisen leikkauksen ”murtamista” uusien luovien ja eri tunnetiloja ilmentävien kuvausvisioiden synnyttämiseksi.

Huomioitavaa

  • Tarvitset kurssille mukaan oman kamerakalustosi (myös pidemmät linssit, jos on), lanka- tai kaukolaukaisimen (jos on), lämpimät jalkineet ja keväiseen talveen sopivat ulkovaatteet, riittävästi lämmintä varavaatetta ja otsalampun. Myös termospullo on hyvä olla.
  • Liikumme Oulangan kansallispuiston alueella.
  • Kuusamo-opistolta on lainattavissa kamerakalustoa. Tiedustele asiaa opistolta ennakkoon.

Hinta

1) 470 €, sisältää opetuksen, majoituksen kahden henkilön huoneessa liinavaatteineen, ruokailut (aamiainen, lounas/retkieväät ja päivällinen), saunan ja kuljetukset kuvausretkille.

2) 380 €, sisältää opetuksen, lounaan/retkieväät, päivällisen ja kuljetukset kuvausretkille.

3) 350 €, sisältää opetuksen, lounaan/retkieväät ja kuljetukset kuvausretkille

Lisämaksu 1 hh:sta 10 € / vrk. 1hh tarjolla rajoitetusti.

Ilmoittautuminen