Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto

Kirjaudu

Unohtuiko salasana?

Drone-koulutus

Drone-ala on kehittynyt vauhdilla ja lainsäädäntö ei vielä vaadi koulutusta lennättäjille, mutta asiaan on tulossa muutos

Aika ja paikka

To–pe 26.–27.9.2019 klo 8.30–15.30 Oulu, ilmoitetaan tarkemmin sähköpostiin lähetettävässä kurssikutsussa

Kohderyhmä

Dronen käytöstä kiinnostuneet, oman dronen hankkineet tai hankintaa suunnittelevat, tekniikan alan opiskelijat, teollisuudessa työskentelevät ja muut työssään tai harrastuksissaan dronea käyttävät

Kouluttaja

Markus Nätti, Viasor Oy

Tavoitteet

Koulutuksen jälkeen osallistujalla on riittävät valmiudet aloittaa dronen käytön harjoittelu. Hän omaa tiedot teollisuuden käyttökohteista sekä osaa toimia sääntöjen ja määräysten mukaisesti.

Sisältö

Koulutuksessa opetellaan turvalliseen lentotoimintaan liittyvät säännöt, vastuut ja velvollisuudet sekä niiden soveltaminen käytännössä. Lisäksi koulutuksen aikana tutustutaan dronen käyttöön erilaisissa teollisuuden käyttökohteissa kuten voimalaitoksissa, öljynjalostamoissa yms.
Koulutuksen teemat:

  • säännöt, vastuut ja velvollisuudet
  • teollisuus toimintaympäristönä
  • drone työkaluna, erilaiset apuvälineet ja sensorit
  • lennon valmistelu, riskiarviot ja toimintaohjeet

Toteutus

Ensimmäisenä koulutuspäivänä on teoriaa ja toisena käytännön lentoharjoituksia. Harjoituksissa käytetään teollisuuden tarkastuksiin tarkoitettuja droneja (DJI Matrice 200 sekä Flyability Elios). Kannattaa ottaa oma drone mukaan, jos omistaa sellaisen. Laita dronen malli tiedoksi ilmoittautumislomakkeen kohdassa lisätietoja.

Hinta

460 € sisältäen koulutuksen ja materiaalin

Ilmoittautuminen

9.9. mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston Oulun toimipaikkaan

Muutama paikka on vapaana ja ehdit vielä ilmoittautua!

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.